zondag, 13 juli 2003

VERHOFSTADT IS TERUG ... !

Na 50 dagen onderhandelen zijn de politieke tenoren van de liberale en socialistische families erin geslaagd om  een nieuwe regering te vormen.Van de vele verkiezingsbeloften is praktisch niets meer terug te vinden  in het knutselwerk van regeerakkoord. De aandachtige waarnemer heeft al lang begrepen dat dit op sociaal en economisch vlak weing goeds voorspelt... Maar laat ons niet te pessimistisch zijn en  nog even afwachten !
Erger vind ik de manier waarop bij de verdeling van de ministerpostjes  (wellicht voor het eerst in onze politieke geschiedenis ) de macht van " de politieke baronnen "  zo schaamteloos ten toon werd gespreid . Freya Van Den Bossche (dochter van)en Peter Van Velthoven (zoon van) krijgen niettegenstaande hun manifest gebrek aan ervaring een lucratief baantje toegeschoven.
Ik durf wedden dat Bruno Tobback(zoon van), Hilde Claes(dochter van) , Maya Detiège(dochter  van), enz.. nu al staan te trappelen om volgend jaar bij de verkiezing voor het Vlaamse Parlement een ministerpost weg te kapen. Ben ik te naïef of moet men dan om minister te worden geen enkele verdienste meer hebben ? Wat denkt u, mijnheer Hugo Coveliers ? En wat denkt u ervan , mevrouw Annemie Neyts ? En hoe voelt u zich  nu meneer  Marc Verwilghen als  ontwikkelingssamenwerker ? .......
Niettegenstaande mijn psychologische afkeer publiceer ik toch een foto van deze nieuwe regering. Wie laatst lacht, best lacht !!!

22:18 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.