dinsdag, 29 juli 2003

PROTEST BIJ INHULDIGING

Enkele dagen geleden werd in  Sint-Pieters-Kapelle,een  deelgemeente van Middelkerke het gerenoveerde dorpsplein door de plaatselijke notabelen ingehuldigd.Althans dat was toch de bedoeling... Maar tijdens de gebruikelijke gelegenheidstoespraak van de burgemeester liep één en ander verkeerd.Al vlug werd duidelijk dat de inwoners -en dan vooral de omwonenden- zich niet konden verzoenen met de nieuwe benaming van de dorpskom. Op advies van de Middelkerkse Heemkring zou de vroegere benaming prompt vervangen worden door "Jonkvrouwe Gelaplein " hiermee verwijzend naar de gruwelijke geschiedenis van ene illustere onbekende stichteres van een middeleeuwse abdij. Toen de burgemeester en zijn gevolg merkten dat het protest gemeend was,  improviseerde men ter plaatse een ware volksraadpleging. Bij handopsteking werd besloten de oude benaming te behouden. Het volk had zijn slag thuis gehaald en het feest eindigde voor de politieke tenoren in mineur....
Dit voorval bewijst nogmaals hoe politici steeds weer beslissingen nemen zonder rekening te houden met de verzuchtingen van de burgers.
Ik geef grif toe : ik zou ook liever op het schilderachtige dorpsplein wonen dan op het akelig klinkende jonkvrouw Gelaplein !!!
 
Omdat ik over geen foto beschik van dit banale gebeuren , krijgt u als toemaatje een kiekje van TV-presentatrice Els Tibau.Als dat geen publiciteit is voor de kwaliteit van ons zeewater !

10:52 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.