woensdag, 30 juli 2003

LANCE ARMSTRONG....

Voor de vijfde maal op rij heeft de Texaan de Tour de France gewonnen....
Wielrennen is op dat niveau vooral een kwestie geworden van strategisch denken en handelen.Met andere woorden om koereur te zijn en te winnen moet het goed zitten in je brains en in je lichaam.Atletische prestaties zijn het resultaat van een psychologisch denkproces ondersteund door een vergedreven training van het lichaam. Maar dat hadden de romeinen en de grieken ook reeds ontdekt :" een gezonde geest in een gezond lichaam."
 
Hoe komt het dan dat wij, Belgen er in de Tour zo weinig van bakken ?
Het zal wel iets te maken hebben met onze mentaliteit. Wij, Belgen willen steeds meer geld verdienen zonder te werken, laat staan inspanningen te leveren. Vraag het maar aan uw kinderen en kleinkinderen...Het filosofisch denken wordt hen zowel thuis als op school  bijna dagelijks ingelepeld ! En dat is verkeerd natuurlijk !
Terwijl Lance en consoorten hun lichamen afbeulden op de flanken van de ruige Alpen stond
Ludo Dierksens zijn tuinhaag te knippen, ging Johan Museeuw op ganzenjacht in de westvlaamse polders, hield Peter Van Peteghem zich onledig met het plukken van zijn kersen.Ergens in de oostvlaamse akkers lag Frank VDB in een korenveld met één of andere Sarah  te scharrelen
Juist ! U hebt het begrepen...Onze renners zijn veel te dik betaald !
Ook de bankrekening van Lance Armstrong is met een paar nullen aangedikt. Maar kijk, zopas is hij uitgehijgd of hij wil weeral beginnen aan zijn training voor de volgende Tour. Wedden dat hij voor de zesde maal wint ?  .
 

 


12:30 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.