donderdag, 31 juli 2003

OPGEPAST ! U WORDT (misschien) GEFLITST....

Met enige verbazing hebt u wellicht ook kennis genomen van de experimenten met vuilnisbakken waarin toestellen zitten om ...jawel ... snelheidscontroles te doen. Alsof de flitspalen die overal geplaatst worden nog niet genoeg de automobilisten op de heupen geven...
Iedereen zal het met me eens zijn dat snelheidsduivels en wegpiraten  niet thuis horen in ons verkeer en moeten gesanctioneerd worden. Maar  trop is te veel, nietwaar ?
Achter al dat "  flitspalengedoe "  zit maar één filosofie nl. zoveel mogelijk boetes innen en aldus de staatskas spijzen. Wat de boetes zelf betreft : deze zijn veel te hoog ! Het moet u als gepensioneerde maar overkomen dat u  60 km/u rijdt in de  plaats van 50  en ..oeps daar gaat één vierde van uw maandelijks inkomen....
Er zijn landen waar men op een andere manier aan verkeersopvoeding doet en waar men zonder torenhoge boetes wel resultaten boekt.
Toch een gouden raad : houd de kilometerwijzer in het oog want zonder dat u het weet bent u (misschien) al geflitst !


09:53 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

woensdag, 30 juli 2003

LANCE ARMSTRONG....

Voor de vijfde maal op rij heeft de Texaan de Tour de France gewonnen....
Wielrennen is op dat niveau vooral een kwestie geworden van strategisch denken en handelen.Met andere woorden om koereur te zijn en te winnen moet het goed zitten in je brains en in je lichaam.Atletische prestaties zijn het resultaat van een psychologisch denkproces ondersteund door een vergedreven training van het lichaam. Maar dat hadden de romeinen en de grieken ook reeds ontdekt :" een gezonde geest in een gezond lichaam."
 
Hoe komt het dan dat wij, Belgen er in de Tour zo weinig van bakken ?
Het zal wel iets te maken hebben met onze mentaliteit. Wij, Belgen willen steeds meer geld verdienen zonder te werken, laat staan inspanningen te leveren. Vraag het maar aan uw kinderen en kleinkinderen...Het filosofisch denken wordt hen zowel thuis als op school  bijna dagelijks ingelepeld ! En dat is verkeerd natuurlijk !
Terwijl Lance en consoorten hun lichamen afbeulden op de flanken van de ruige Alpen stond
Ludo Dierksens zijn tuinhaag te knippen, ging Johan Museeuw op ganzenjacht in de westvlaamse polders, hield Peter Van Peteghem zich onledig met het plukken van zijn kersen.Ergens in de oostvlaamse akkers lag Frank VDB in een korenveld met één of andere Sarah  te scharrelen
Juist ! U hebt het begrepen...Onze renners zijn veel te dik betaald !
Ook de bankrekening van Lance Armstrong is met een paar nullen aangedikt. Maar kijk, zopas is hij uitgehijgd of hij wil weeral beginnen aan zijn training voor de volgende Tour. Wedden dat hij voor de zesde maal wint ?  .
 

 


12:30 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

dinsdag, 29 juli 2003

PROTEST BIJ INHULDIGING

Enkele dagen geleden werd in  Sint-Pieters-Kapelle,een  deelgemeente van Middelkerke het gerenoveerde dorpsplein door de plaatselijke notabelen ingehuldigd.Althans dat was toch de bedoeling... Maar tijdens de gebruikelijke gelegenheidstoespraak van de burgemeester liep één en ander verkeerd.Al vlug werd duidelijk dat de inwoners -en dan vooral de omwonenden- zich niet konden verzoenen met de nieuwe benaming van de dorpskom. Op advies van de Middelkerkse Heemkring zou de vroegere benaming prompt vervangen worden door "Jonkvrouwe Gelaplein " hiermee verwijzend naar de gruwelijke geschiedenis van ene illustere onbekende stichteres van een middeleeuwse abdij. Toen de burgemeester en zijn gevolg merkten dat het protest gemeend was,  improviseerde men ter plaatse een ware volksraadpleging. Bij handopsteking werd besloten de oude benaming te behouden. Het volk had zijn slag thuis gehaald en het feest eindigde voor de politieke tenoren in mineur....
Dit voorval bewijst nogmaals hoe politici steeds weer beslissingen nemen zonder rekening te houden met de verzuchtingen van de burgers.
Ik geef grif toe : ik zou ook liever op het schilderachtige dorpsplein wonen dan op het akelig klinkende jonkvrouw Gelaplein !!!
 
Omdat ik over geen foto beschik van dit banale gebeuren , krijgt u als toemaatje een kiekje van TV-presentatrice Els Tibau.Als dat geen publiciteit is voor de kwaliteit van ons zeewater !

10:52 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

vrijdag, 25 juli 2003

WHY DON'T YOU....

Er loopt nogal wat muzikaal talent rond in mijn familie.Bij elk feest of bij elke bijeenkomst wordt er  bijna altijd gezongen. Dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen is duidelijk. Met enige fierheid volgen wij de muzikale loopbaan  van de jongere generatie. Het zou mij dan ook niet verwonderen dat bij velen   onder u de naam THOU u bekend in de oren klinkt.
Ik beloof later uitgebreider over de prestaties van deze fantastische groep te berichten....
 
Hieronder publiceer ik een bescheiden (liedjes) tekst en doe ik een oproep om deze op muziek te zetten.Benieuwd naar het resultaat....
 
You're walking in the street
And you're speaking with your friends
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby,I'm so lonely without you !
Love is all that I need ....

You're dancing  naked in the rain
And you're singing a new refrain
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby,I'm so lonely without you !
Love is all that I need ....

 
You're driving your fast sportscar
And you're swimming in the pool
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby, I'm so lonely without you !
Love is all that I need ....
 
You're kissing every  goodlooking man
And you're writing them love letters
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby, I'm so lonely without you ! 
Love is all that I need...
 
12:56 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 24 juli 2003

IS DIT BRIGITTA ????

Eigenlijk was ik van plan hier vandaag mijn gal uit  te spuwen over de de regering Verhofstadt..Want samen  met zoveel inwoners in dit land heb ik moeten vaststellen hoe de "politici" hun beloften hebben ingeslikt en ons op een schandelijke manier hebben bedot. Wij hadden beter moeten weten !!! Toen ik een paar weken geleden (nog voor de vorming van deze regering ) voorspelde dat er weinig goeds te verwachten was, zullen velen gedacht hebben dat ik voor profeet speelde. Helaas,beste lezer ...het ergste moet nog komen.....Pas op uw centen , want de onvermijdelijke belastingsverhogingen komen eraan.
 
Maar woede lost niets op en is vaak het gevolg van een gevoel van machteloosheid....
Ik durf hopen dat  " jan-met -de -pet"  eindelijk eens gaat begrijpen dat het bij de verkiezingen is dat men de kaarten schudt. Achteraf doen politici gewoon hun zin....België een democratische modelstaat.... Laat me lachen !
 
Eigenlijk had boven dit rubriekje een foto van Verhofstadt moeten prijken. Helaas, ik heb het niet over mijn hart gekregen uit vrees dat u  mijn website achteraf nooit meer zou bezoeken.
En om uw woede enigzins wat te bekoelen (of om u wat op te warmen bij de koelere temperaturen)  een kiekje van  ene Brigitta . Zou dat Brigitta Callens kunnen zijn ???? 

10:29 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 23 juli 2003

DE ZEE

De... zee is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor schrijvers en dichters.
Hieronder een paar voorbeelden. En als u nog eens aan zee bent grijp dan naar pen en papier en wie weet staan  vroeg of laat ook uw teksten op deze website !
 
De zee is voedzaam
als een rijpe boomgaard.
Zij is de moeder van de grootste sterren.
 
De zee is een regen van goedheid,
beken het maar, zij is onmisbaar.
(Paul SNOEK)
 
Land is saaier dan de oceaan.
De zee is het interessantste wat er is.
Van binnen en van buiten. Een vis
is interessanter dan een banaan.
(Iosop BRODSKI)
 
De zee is de plattegrond van de hemel.
(Xavier TRICOT)

22:33 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

maandag, 21 juli 2003

NATIONALE FEESTDAG ...12:00 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 16 juli 2003

't IS GOED IN 't EIGEN HART TE KIJKEN ....

Het avondrood kleurt  de hemel.De stilte overwint geleidelijk het geluid van de stervende dag...
Aan de vooravond van mijn zoveelste verjaardag wordt mijn ziel beroerd door herinneringen....
Het is mij opgevallen hoe een mens van jaar tot jaar veel milder wordt , hoe hij met ouder worden zo breekbaar wordt...Zelfs de meest banale zaken kunnen mij emotioneel  uit mijn evenwicht brengen... Tijdens mijn studentenjaren heb ik het gedicht van Alice NAHON  van buiten moeten leren. Vandaag begrijp ik meer  dan  ooit de betekenis  ervan.                                       Hieronder publiceer ik het gedicht  in de  hoop dat u het met mij nog even prevelt voor u slapen gaat !
 
't Is goed in 't eigen hert te kijken
Nog even voor het slapen gaan,
Of ik van dageraad tot avond
Geen enkel hert heb zeer gedaan;
 
Of ik geen ogen heb doen schreien
Geen weemoed op een wezen lei;
Of ik aan liefdeloze mensen
Een woordeke van liefde zei.
 
En vind ik, in het huis mijns herten,
Dat ik één droefenis genas,
Dat ik mijn armen heb gewonden
Rondom het hoofd ,dat eenzaam was ...;
 
Dan voel ik , op mijn jonge lippen,
Die goedheid lijk een avondzoen....
 
't Is goed, in 't eigen hert te kijken
En zo zijn ogen toe te doen.
 
 


22:57 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Print

dinsdag, 15 juli 2003

POOTJE BADEN....!

Wat is het heerlijk koel in het zeewater...! Als zoveel anderen heb ik  vandaag ook mijn zwembroek aangetrokken om een frisse duik in de Noordzee te nemen. Hoewel ik niet kan zwemmen heb ik het er levend van af gebracht...Enigzins wat afgekoeld ben ik dan - gewapend met mijn digitale camera - op het strand gaan rondkijken om  een geschikt onderwerp te vinden voor een origineel fotootje om op mijn website te plaatsen. Toen ik eindelijk een dame in het vizier had die aan het pootje baden was draaide deze zich plotseling om zodat jullie alleen het achterwerk te zien krijgen...Welke intelligente man heeft mij ooit eens gezegd dat het achterwerk van een vrouw soms meer uitstraling heeft dan haar voorkant ?


17:15 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

VANDALISME ...

Elk jaar opnieuw wordt de kust geteisterd door vandalen.Ze treden vooral 's nachts op wanneer de gewone toerist ligt te slapen.
Elke kuststad krijgt alzo zijn deel. Ook in Middelkerke slaan de vandalen met de regelmaat van een klok toe. Ze hebben het voooral gemunt op de beelden van de stripfiguren op de zeedijk. De standbeelden van Jommeke, Nero, Kiekeboe, Urbanus , Suske en Wiske ( en weldra ook de Smurfen ) zijn voortdurend het mikpunt  van ongebreidelde vernielzucht.. Zo werd Lucky Luke reeds verscheidene malen beschadigd  en na maanden staat  hij  vanaf vandaag   weer fier op zijn sokkel.In october 2002 werd ook Kiekeboe vernield.Zopas pronkt ook dit beeld weer op de zeedijk.
Veel bewoners wijzen met een beschuldigende vinger naar de laksheid van de middelkerkse politie en vragen dan ook meer toezicht om hun eigendommen te beschermen.
Indien de politie laat begaan zou het wel eens kunnen gebeuren dat de toeristen veiligere oorden gaan opzoeken en Middelkerke links laten liggen !
 
 
 
 

00:28 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zondag, 13 juli 2003

VERHOFSTADT IS TERUG ... !

Na 50 dagen onderhandelen zijn de politieke tenoren van de liberale en socialistische families erin geslaagd om  een nieuwe regering te vormen.Van de vele verkiezingsbeloften is praktisch niets meer terug te vinden  in het knutselwerk van regeerakkoord. De aandachtige waarnemer heeft al lang begrepen dat dit op sociaal en economisch vlak weing goeds voorspelt... Maar laat ons niet te pessimistisch zijn en  nog even afwachten !
Erger vind ik de manier waarop bij de verdeling van de ministerpostjes  (wellicht voor het eerst in onze politieke geschiedenis ) de macht van " de politieke baronnen "  zo schaamteloos ten toon werd gespreid . Freya Van Den Bossche (dochter van)en Peter Van Velthoven (zoon van) krijgen niettegenstaande hun manifest gebrek aan ervaring een lucratief baantje toegeschoven.
Ik durf wedden dat Bruno Tobback(zoon van), Hilde Claes(dochter van) , Maya Detiège(dochter  van), enz.. nu al staan te trappelen om volgend jaar bij de verkiezing voor het Vlaamse Parlement een ministerpost weg te kapen. Ben ik te naïef of moet men dan om minister te worden geen enkele verdienste meer hebben ? Wat denkt u, mijnheer Hugo Coveliers ? En wat denkt u ervan , mevrouw Annemie Neyts ? En hoe voelt u zich  nu meneer  Marc Verwilghen als  ontwikkelingssamenwerker ? .......
Niettegenstaande mijn psychologische afkeer publiceer ik toch een foto van deze nieuwe regering. Wie laatst lacht, best lacht !!!

22:18 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

vrijdag, 11 juli 2003

ANKE VAN DERMEERSCH of KYLIE MINOGUE ?

In de kranten lees ik dat men op zoek is naar geschikte vrouwen om minister te worden. Wetenschappers hebben al lang ontdekt dat vrouwen "anders" denken en handelen dan mannen .
Het zal wel  wat te maken hebben met de biologische verschillen en het rollenpatroon dat ze sinds jaren ontwikkeld hebben.Of vrouwen voor het zware(?)politieke werk in aanmerking komen laat ik aan uw oordeel over... Eén ding is zeker : de dag dat er meer vrouwen in de politiek stappen, zullen ook  de beslissingen "anders" zijn.
In alle politieke partijen zijn spindokters koortsachtig aan het bestuderen hoe deze dames eruit moeten zien om succes te hebben. Neem nu ANKE VAAN DERMEERSCH : behaalde bij de jongste verkiezingen meer dan 106.000 voorkeurstemmen, combineert uiterlijke schoonheid met intelligentie (iets wat volgens  bepaalde geleerden slechts sporadisch voorkomt !), heeft iets mysterieus uitdagend in haar glimlach ,is blond .. en heeft  goddelijke lange benen  en  beantwoordt perfect aan het profiel dat mannen zich voorhouden van de ideale vrouw. Spijtig genoeg komt Anke niet in aanmerking ...omdat ze in de verkeerde politieke partij is terechtgekomen .Om de ontgoocheling van haar vele fans wat te verzachten publiceer ik hierbij een foto die mijn standpunt kracht moet bijzetten. Aan u, beste kenner, om uit te maken of dit een authentieke foto is van Anke of Kylie !!!! 

11:56 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

woensdag, 09 juli 2003

Als de zon schijnt...

Elke kustgemeente tracht zich zoveel mogelijk te profileren en probeert door alle middelen de aandacht te trekken van de vele toeristen. En geloof mij :de kustburgemeesters weten zeer goed waar ze mee bezig zijn.
Neem nu de gemeente BREDENE. Tot voor enkele jaren was het bij het grote publiek gekend voor de vele campingverblijven, de ruige duinen en de dagelijkse zuippartijen in de talrijke cafés.Elke avond had de politie er de handen vol om de vele vechtersbazen er tot kalmte aan te manen...
Vandaag staat het naaktstrand volop in de schijnwerpers...Als de zon maar eventjes schijnt lopen de afgebakende duinen en het kleine  strand vol met naturisten.Dit zijn mannen en vrouwen die er naakt rondlopen en zich niet schamen voor de fysische onvolkomenheden van hun lichamen. Op zich kan ik best verdragen dat mensen hun hobby beoefenen maar wat  daar de jongste tijd aan het gebeuren is,  loopt de spuigaten uit !Het naaktstrand van Bredene is uitgegroeid tot een Europese trefplaats voor homo's en lesbiennes.
Als er ergens wat te beleven valt duiken er ook toeschouwers op. Honderden geile gluurders doorkruisen de duinen op zoek naar  een opwindend schouwspel.
Intussen smeden andere burgemeesters plannen om ook in andere kustgemeenten vanaf volgend jaar naaktstranden te openen. Het ziet er  dus naar uit dat men voor het   toerisme aan de kust het gat in de markt heeft gevonden ! Mijn vraag is: wat zal de textielindustrie hiervan denken ?

22:08 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

maandag, 07 juli 2003

VAKANTIE.

't Is weer vakantie.De jaarlijkse waanzinnige volksverhuizing is weer op gang gekomen. Met duizenden zijn ze ook weer aan zee aangespoeld.Terwijl de zon verstoppertje speelt met de wolken, palmen de zonnekloppers stormerderhand de stranden in, gaan krijsende kinderen pootje baden en gaan onbesuisde tieners wild tekeer in de golven.Op de terrassen zitten dikbuikige mannen met hun opgedirkte vrouwen Duvel te drinken en koffie te slurpen terwijl ze vanachter hun goedkope zonnebrilletje de anderen begluren en bespieden. Wat verderop staan ze in de rij om een ijsje te bemachtigen en in de restaurants - waar ze bediend worden door onervaren jobstudenten met een acnégezicht - eten ze mosselen met friet of vettige hamburgers met mayonaise en ketchup.
Het is opvallend hoe een vakantie een mens kan veranderen ! Geen gezeur meer over de files, geen zure oprispingen meer over de prijsstijgingen, zelfs geen kritiek meer op onze politici....
Het gevoel van collectieve euforie overheerst alles en nog wat...
Helaas, het jaarlijkse vakantiegeld zal ook dit jaar voor velen onvoldoende zijn om alles te betalen en de terugkeer naar de dagelijkse sleur is voor velen dichterbij dan ze denken.
Wedden dat ze opnieuw met zijn allen  gaan kankeren over de verhoging van de accinzen,de prijs van de sigaretten, de benzine, enz...
Wedden dat de belastingen drastisch zullen verhogen en de energieprijzen zullen ingaan....
Wedden dat wij ons opnieuw zullen ergeren aan de gevolgen van de files en de treinstakingen ...
Wedden dat wij  opnieuw het gevoel gaan krijgen dat we ons niet meer thuisvoelen in ons eigen land ...
Gelukkig dromen velen al van hun volgende vakantie.
Hoop doet leven ...maar dromen zijn bedrog !
 

12:36 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Print

zaterdag, 05 juli 2003

WELKOM

Vanaf volgende week kruip ik elke dag in de pen om u te berichten over de actualiteit.Vanuit mijn appartement aan de Belgische Kust "met zicht op zee" zal ik trachten kommentaar te brengen over het maatschappelijk gebeuren in ons land.Indien u wenst kan u reageren op deze rubriek....Tot maandag !


23:33 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print