dinsdag, 05 augustus 2003

SNIKHETE DAGEN....

 Voor het eerst in mijn leven maak ik een "echte" zomer mee..Als ik 's morgens opsta prijkt de  goudgele zon aan de azuurblauwe  wolkenloze hemel en bij de minste beweging parelt het (luie) zweet op mijn met rimpels doorploegd voorhoofd. Het hongergevoel van de wintermaanden  heeft  plaatsgemaakt  voor een permanent dorstgevoel en plots merk ik dat mijn schaamtegevoel over mijn bleke dunne beentjes is wegggeëbt : ik loop in korte broek rond, ik sta blootvoets en knoop zelfs mijn hemd niet meer dicht !Ook met mijn denken is er iets verkeerds. Mijn gekookte hersenen zorgen er blijkbaar voor dat alles wat er rond mij misloopt mij niet meer ergert. Gelaten als een afgeslachte kalkoen bekijk ik mijn telefoonrekening, mijn nog in te vullen belastingsbrief, de aanmaning om de bijdrage tot de zorgverzekering te betalen, de factuur van mijn autoverzekering, de afrekening voor electriciteit en water , de bijdrage voor ....de verjaardagen van mijn zes kleinkinderen...Het kan mij allemaal niet meer schelen ! De zomer heeft van mij een nieuwe mens gemaakt ..!
Maar kijk ook mijn buurman heeft het erg te pakken. In een minuscuul zwembroekje staat hij een Marlborough sigaretje op zijn terras te roken....en zijn vrouw loopt er in monokini bij....Ja, de zomer heeft ons blijkbaar allen in zijn greep !
Zou het gat in de ozonlaag dan toch echt zijn ? Zijn we dan toch aan een nieuw tijdperk in onze beschaving begonnen...? Of is dit de laatste stuiptrekking van ons melkwegstelsel !
Maar een mens is nooit tevreden : uit protest tegen de hittegolf ga ik....een dutje doen !11:27 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

Commentaren

faits-divers Hmmm, een observator met humoristische kijk op de wereld...
really nice!
greetz
CMS

Gepost door: CMS | dinsdag, 05 augustus 2003

De commentaren zijn gesloten.