donderdag, 28 augustus 2003

COVELIERS DE MOND GESNOERD...?

De aandachtige waarnemer van de Belgische politiek zal wellicht een verontrustend fenomeen ontdekt hebben nl. de toenemende macht en arrogantie van de partijvoorzitters van zowel VLD als SP-A.
Na het verkiezingssucces van 18 mei jl. geven zowel Karel DEGUCHT als Steve STEVAERT blijk van  autoritaire arrogante dictatoriale trekjes. Ministers worden prompt de laan uitgestuurd, nieuwkomers worden meedogenloos voor de leeuwen gegooid en tegenspraak wordt zeker niet geduld of  er wordt onmiddellijk gedreigd met maatregelen...
Ook Hugo Coveliers ( zeker één van de betere VLD parlementsleden) kon het zopas aan den lijve ondervinden naar aanleiding van zijn kritiek op de partijleiding in het tijdschrift Knack.
Onmiddellijk wordt hij door zijn voorzitter de mond gesnoerd. Coveliers moet zwijgen of hij vliegt uit de partij !
Nu dacht ik dat het recht op vrije mening één van de principiële beginselen is van onze democratie.Blijkbaar denken sommige partijen daar plots anders over...Als gewaardeerde parlementsleden zo maar de mond worden gesnoerd, hoelang zal het dan nog duren alvorens   ook wij als burgers van dit land, onvoorwaardelijk gemuilkorfd worden ?
 
11:26 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.