zaterdag, 06 september 2003

JOHAN MUSEEUW

Na de komkommertijd is er plots weer nieuws.De sportwereld staat op stelten....en de media kunnen hun hartje ophalen. Een nieuw dopingschandaal is in de maak...Radio, TV en de voltallige pers waren er als de kippen bij om hun opgeklopte verhalen te doen over iets wat elke burger in dit land reeds lang weet : er worden in het wielermilieu -net zoals in alle andere milieus in onze maatschappij - "versterkende middelen " genomen en terecht wordt er naar gestreefd om dit euvel onder contole te krijgen.
Wraakroepend echter is de manier waarop gerechtelijke instanties - met in hun zog de TV en de pers - met hun acties de goede naam van iemand besmeuren...In een stijl die doet terugdenken aan de Spaanse Inquisitie worden voor het oog van de camera's (door wie werden ze getipt ?)
bekende figuren letterlijk van hiun bed gelicht, in commandostijl weggevoerd en urenlang in donkere lokalen van gerechtshoven ondervraagd. Intussen is alle kwaad al geschied: of je nu schuldig bent of niet , de mallemolen van roddels en verzinsels draait op volle toeren en vaak heeft de publieke opinie je reeds veroordeeld  !
Het wordt hoog tijd dat politici hier iets aan doen en er voor zorgen dat elk gerechtelijk onderzoek vanaf het prille begin in alle onafhankelijkheid wordt gevoerd en dat er gewacht wordt tot het resultaat ervan gekend is om de media in alle objectiviteit in te lichten ...
Het wordt hoog tijd dat er ingegrepen wordt om "heksenjachten" zoals deze affaire met Johan Museeuw in de hoofdrol, in de toekomst te vermijden. 

10:39 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.