dinsdag, 30 september 2003

MIJMEREN ..BIJ ZONSONDERGANG

Bijna elke dag worden wij eraan herinnerd dat de Vlaamse televisie 50 jaar bestaat.Ik ben één van deze bevoorrechte burgers die opgegroeid is met deze wonderlijke uitvinding die ons ongemerkt - bijna als een sluipende ziekte - als mens zo intens en indringend heeft veranderd... TV heeft voor ons het venster op de wereld wagewijd opengezet ! Of wij er beter van geworden zijn is een andere zaak ! TV heeft er in elk geval mede voor gezorgd dat wij nauwer betrokken worden bij het dagelijks gebeuren zowel in ons land als in de verste uithoeken van onze planeet.Dit geeft soms een fantastisch gevoel..Anderzijds is de evolutie op gebied van programma's wellicht de ware toedracht van televisie voorbijgestreefd.De meest onzinnige programma's (genre Big Brother..) vullen het scherm en kluisteren naieve kijkers( vooral jongeren) urenlang aan de buis..Televisie maakt voor velen deel uit van hun dagelijks bestaan .TV-figuren  bepalen hun handelen en denken...en de reclameboodschappen doen de rest....
Misschien begrijpt u de link met de foto niet...Of toch : misschien kent u ook dat heerlijke gevoel om bij zonsondergang te mijmeren en nog even stil te staan hoe het vroeger was ..Jawel, 50 jaar geleden....zonder de uitvinding van de vorige eeuw : de TV.

 
 
 
15:36 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zondag, 28 september 2003

STEVAERT-BABE NIEUWE STAATSSECRETARIS

Zopas is Anissa TENSAMANI van het politieke toneel verdwenen of Steve STEVAERT heeft alweer een nieuwe babe gevonden om het imago van de SP.A op te frissen .. Ik moet toegeven Kathleen VAN BREMPT ziet er goed uit. Ze is de geknipte jonge dame die het in de media met haar ongedwongen glimlach zal maken. Proficiat Steve u hebt goede smaak ! Eén ding is duidelijk : de socialisten willen absoluut breken met hun verstard verleden  en gebruiken daarvoor  de trucs die reeds jaren in de publiciteit worden gehanteerd...om een product te verkopen.Vergeten we echter niet  dat het niet volstaat een mooie politieke verpakking te bieden maar dat ook  de inhoud van groot belang is.Frisse verschijningen zijn dus niet altijd een garantie voor een goed beleid !

 
21:18 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

donderdag, 25 september 2003

HILLARY CLINTON

Hillary Rodham CLINTON, de vrouw van de gewezen President van Amerika, publiceerde in het voorjaar haar veel besproken memoires onder de titel "Living History". Het boek is zowat het levensverhaal van de gewezen First Lady maar werpt ook een indringende blik op de hedendaagse samenleving, de actuele politiek en de invloed ervan op de wereldgeschiedenis.Velen hebben haar indertijd geroemd om haar intelligentie en haar sterke karakter.Het is dan ook niet te verwonderen dat duizenden overal ter wereld staan te trappelen om het boek te lezen. Haar uitgever verkocht de rechten aan maar liefst een 50-tal  andere landen.Ook in China liep het boek zopas van de pers. Maar in deze chinese versie bleek al gauw dat verschillende passages gecensureerd werden daar waar de auteur het heeft over de flagrante schendingen van de mensenrechten in dat land. Zowel Hillary Clinton als haar uitgever protesteerden hiertegen en beslisten een tweede uitgave met de originele tekst op de markt te brengen.Volgens China is de kritiek op de "gekuiste" versie onterecht en werd  de integriteit van het boek gerespecteerd....Zo zie je maar : integriteit en objectiviteit zijn overal ter wereld moeilijk te definiëren begrippen.De nuancering ligt in de interpretatie !

  10:28 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

maandag, 22 september 2003

ARMAND PIEN OVERLEDEN

Meer info over deze legendarische weerman : www.rug-a-pien.be

14:49 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

vrijdag, 19 september 2003

OLYMPISCHE SPELEN ....IN 2016 ?

Aan de hand van wat u in mijn vorige bijdragen hebt gelezen ,denkt u misschien dat ik een "verzuurde" burger ben. Ik moet bekennen dat ik af en toe een diepe zucht moet slaken om de " dagelijkse stress" van de ergernis omtrent het reilen en zeilen in ons land te verwerken....Ik moet echter toegeven dat er ook momenten zijn waarop ik mij kostelijk kan vermaken met de steeds weerkerende idiote uitspraken en absurde voorstellen van politici die zich kost wat kost in de belangstelling willen werken. Wie de dag van vandaag niet in de actualiteit komt dreigt hopeloos door de kiezer vergeten te worden !

Zo zal het ook niet anders zijn met Bart SOMERS, sinds kort Minister-President van Vlaanderen. Zijn ambitieus project om in 2016 de Olympische Spelen in onze gewesten te organiseren lijkt op het eerste gezicht een zeer aantrekkelijk voorstel. Bij nader toezien stoelt het hele plan alleen op de idee zelf maar zijn er geen studies gebeurd omtrent de haalbaarheid ervan. Op een ogenblik dat alle economische indicatoren erop wijzen dat wij de broeksriem moeten aanspannen is het voorbarig zulke grootse plannen te smeden zonder reële financiële gegevens omtrent kosten en baten....Maar laten we correct blijven en hopen dat de politiek met een lange termijnvisie een positieve invloed zal hebben op het beleid van ons land.

 11:53 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 17 september 2003

Bert ANCIAUX

We hebben er niet lang moeten op wachten ...Daar is Bert Anciaux - beloond met een ministerpost door Steve Stevaert voor de spirit-stemmen - met zijn voorstel om ons wat trager te doen rijden.... Op zich een lovenswaardig initiatief maar in de praktijk totaal niet haalbaar. Nu zal iedereen wel akkoord gaan om in de omgeving van scholen, rusthuizen, hospitalen, enz.. de snelheid te beperken tot 30 km per uur maar in elke bebouwde kom dezelfde snelheid aanhouden is onzin. Intussen lijkt het erop dat Bert Anciaux zelf is gaan inzien dat hij weer eens voor een twistpunt aan het zorgen is...

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gewone man in de straat zo weinig respect vertoont voor onze politici als dezen keer op keer onzinnige dingen voorstellen. Dat Bert Anciaux niet de enige is die ze af en toe  ziet vliegen bewijst die nobele onbekende limburgse dokter - met als bijberoep senator -die om het dopingsprobleem op te lossen gewoon de wielerwedstrijden wil afschaffen ! Iemand die zoiets durft te vertellen moet absoluut knettergek zijn of bewust de rest van de bevolking voor de gek houden ! Voor dezen die net zoals ik denken dat aan politiek doen een ernstige aangelegenheid is verwijs ik naar de eerstkomende verkiezingen : stem voortaan voor mensen met gezond verstand !

Meer info : www.bertanciaux.be

 
11:21 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zaterdag, 13 september 2003

BOEK OVER DAVID BECKHAM

Zopas is de autobiografie van voetbalster David BECKHAM verschenen. Het boek draagt als titel "My Side" (Mijn kant) en belooft één van de best verkochte boeken ter wereld te worden.Alleen de Harry Potter-verhalen zouden beter doen.
Intussen zitten in vele landen  duizenden supporters met ongeduld te wachten op de vertaling  van het exclusieve levensverhaal van hun afgod...

 


01:06 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zaterdag, 06 september 2003

JOHAN MUSEEUW

Na de komkommertijd is er plots weer nieuws.De sportwereld staat op stelten....en de media kunnen hun hartje ophalen. Een nieuw dopingschandaal is in de maak...Radio, TV en de voltallige pers waren er als de kippen bij om hun opgeklopte verhalen te doen over iets wat elke burger in dit land reeds lang weet : er worden in het wielermilieu -net zoals in alle andere milieus in onze maatschappij - "versterkende middelen " genomen en terecht wordt er naar gestreefd om dit euvel onder contole te krijgen.
Wraakroepend echter is de manier waarop gerechtelijke instanties - met in hun zog de TV en de pers - met hun acties de goede naam van iemand besmeuren...In een stijl die doet terugdenken aan de Spaanse Inquisitie worden voor het oog van de camera's (door wie werden ze getipt ?)
bekende figuren letterlijk van hiun bed gelicht, in commandostijl weggevoerd en urenlang in donkere lokalen van gerechtshoven ondervraagd. Intussen is alle kwaad al geschied: of je nu schuldig bent of niet , de mallemolen van roddels en verzinsels draait op volle toeren en vaak heeft de publieke opinie je reeds veroordeeld  !
Het wordt hoog tijd dat politici hier iets aan doen en er voor zorgen dat elk gerechtelijk onderzoek vanaf het prille begin in alle onafhankelijkheid wordt gevoerd en dat er gewacht wordt tot het resultaat ervan gekend is om de media in alle objectiviteit in te lichten ...
Het wordt hoog tijd dat er ingegrepen wordt om "heksenjachten" zoals deze affaire met Johan Museeuw in de hoofdrol, in de toekomst te vermijden. 

10:39 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 04 september 2003

EINDELIJK ! HET DOORKIJKSLIPJE ....

De wereld staat niet stil ! Zopas werd het doorkijkslipje uitgevonden ... Het staat nu al vast dat het een absolute rage wordt ....
Voor de liefhebbers kan ik echter melden dat de nieuwe uitvinding nog niet in de handel te verkrijgen is.
Ik dank alvast de persoon die mij de nodige informatie met bijhorend beeldmateriaal heeft verschaft teneinde dit als absolute primeur op deze site te kunnen publiceren...
Wedden dat mijn kijkcijfers zullen stijgen ?


16:31 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print