dinsdag, 03 april 2007

DE EROTISCHE FANTASIËN VAN PRINSES CHARLOTTE

CHARLOTTE van BelgiëOp 7 juni 1840 beviel Louise -Marie, onze eerste koningin, na een zware en uitputtende zwangerschap van een dochter : Prinses Charlotte van België.De naam Charlotte verwijst naar Charlotte van Wales, de in het kinderbed gestorven eerste vrouw van Leopold I
Hoewel Leopold in het begin niet zo gelukkig was met de geboorte van een dochter werd het schattige meisje zijn grote lieveling.
Na deze zwangerschap zal het met de gezondheid van de koningin nooit meer goed komen...Op lichamelijk gebied is het voor Louise-Marie bijna onmogelijk geworden om de nog viriele Leopold I tegemoet te komen...
Niet te verwonderen dat hij de gunsten van andere vrouwen opzocht !
Charlotte is amper 10 jaar oud wanneer Louise-Marie in Oostende sterft.
Het trauma van het stervensproces en de shock van de dood van haar tedere moeder zal de levenslust van het mooie , intelligente meisje diep verstoren... Verdriet en eenzaamheid leiden tot depressieve buien en satanische visioenen...
Als ze 16 jaar oud is wordt ze tot over haar oren verliefd op de 24-jarige Maximiliaan van Oostenrijk, de broer van de Oostenrijkse keizer Franz-Josef.
Charlotte gaat met haar droomprins in het kasteel Miramar bij Triëst wonen.
Maar haar leven dat als een sprookje begonnen was zal echter een vreemde wending nemen.
Na enkele jaren blijft ze nog steeds kinderloos en roddels doen meer en meer de ronde dat haar (impotente ?) man verscheidene buitenechtelijke relaties heeft.Er wordt zelfs verteld dat hij bij een Weense prostituée en geslachtziekte opliep...Op 3 oktober 1863 krijgt Maximiliaan - op verzoek van Napoleon III - de keizerskroon van Mexico aangeboden. De mooie , ambitieuze Belgische Prinses Charlotte wordt meteen de Keizerin van Mexico !
En toch is niet alles koek en ei : als straf voor zijn vele escapades met zijn minnaressen en door haar trotse onvergeeflijkheid weigert Charlotte elk sexueel contact met de keizer.Ze slapen in aparte kamers en zien elkaar nog slechts voor de lopende administratieve zaken.
In het land gaat het niet goed.Het volk blijft zich tegen Maximiliaan verzetten en de Keizer slaagt er niet in het hoofd te bieden aan de de opstanden van de guerrillero's van Benito Juarez.
Ten einde raad wordt Keizerin Charlotte naar Europa gestuurd om bij de bevriende koningshuizen hulp te vragen..Napoleon III en Paus Pius IX sturen haar wandelen...De noodzakelijke hulp komt er niet ! Ze zinkt weg in een diepe depressie en af en toe vertoont haar verwarde geest de eerste tekenen van zinsverbijstering.Ze valt ten prooi aan hysterie en achtervolgingswaanzin en heeft geregeld echte crisissen van razernij..
Volgens sommigen zette ze haar extreme erotische sadomachochistische fantasiën in werkelijkheid om en gaf ze zich tot bloedens toe zweepslagen op haar naakte dijen.Ze vond "dat het een ware weldaad voor de gezondheid en de ziel" was....
In een brief aan een hooggeplaatste militair schreef ze " Kom mijn kamer binnen zonder kloppen, met een zweep of een stok en ransel mij af over mijn hele lichaam.En ik trek mijn kleren uit en doorsta alles alsof het niets is.En het spreekt vanzelf dat u zich daarna ook zal uitkleden en dat ik u over heel uw lichaam zal kastijden zoals u het met mij hebt gedaan.."
Was dit een uiting van haar lang opgekropte sexuele frustraties in haar haat-liefde verhouding met Maximiliaan ? Lagen haar onbevredigde verlangens naar lichamelijke harmonie en diep verdrongen passionele liefde mee aan de basis van haar psychische problemen ?
De dokters schrijven haar dringend rust voor en laten haar naar Miramar vertrekken. Haar gedrag verontrust ook de Oostenrijkse keizer en deze verzoekt Leopold II om de nodige beschermingsmaatregelen voor Charlotte te treffen.Charlotte wordt in het prachtige kasteel Miramar in Triëst aan de Adriatische kust opgesloten en bewaakt door een schare goed uitgekozen bedienden...Kwatongen beweren dat de hysterische gekke Keizerin van Mexico toen zwanger was en om een schandaal te vermijden van de buitenwereld afgezonderd werd....om er in alle stilte te bevallen van een zoon ! Tot op heden is dit mysterie nog niet echt onthuld hoewel er aanwijzingen zijn die ontegensprekelijk in die richting wijzen. (In een andere bijdrage komen we hierop zeker nog terug !)
In Mexico gaat het intussen van kwaad naar erger.Maximiliaan moet met zijn leger het onderspit delven tegen de rebellen van Juarez.
Tijdens een hopeloze vluchtpoging wordt hij echter gevangen genomen.Zijn rijk is uit en hij wordt door een militaire rechtbank ter dood veroordeeld...Juarez laat Maximiliaan op 19 juni 1867 zonder pardon fusilleren....In Miramar krijgt de omgeving van Charlotte opdracht om haar dit dramatische gebeuren te verzwijgen !

( WORDT VERVOLGD)

19:45 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.