maandag, 14 mei 2007

PRINSES LOUISE VAN BELGIË : DE SCHANDAALPRINSES !

Louise_van_BelgiePrinses LOUISE van België werd geboren op 18 februari 1858 als eerste dochter van Leopold II en zijn echtgenote Maria - Hendrika. ( Op het moment dat ze geboren werd waren zij nog geen koning en koningin der Belgen).
Ze kreeg net als haar andere zussen een strenge,sobere en harde opvoeding achter de Brusselse paleismuren.In haar jeugd bekloeg ze zich telkens weer over het gebrek aan aandacht van haar vader en het stijve protocol waarmee ze met haar ouders moest omgaan.
Op 16-jarige leeftijd werd ze uitgehuwelijkt aan haar 31-jarige neef Prins Filip van Saksen-Coburg-Kohary.Hij was de schatrijke erfgenaam van het fabelachtige fortuin van het geslacht der Kohary's.
Louises huwelijksleven in Oostenrijk werd een echt drama...Het begon reeds met een traumatiserende huwelijksnacht waarin zij - als onervaren meisje - op de vlucht sloeg voor de sexuele toenadering van haar kersverse echtgenoot.Al gauw zou ze ervaren dat de huwelijkstrouw van Filip niets te betekenen had maar uit plichtbesef en wegens zijn enorme fortuin liet Louise haar man met zijn minnaressen begaan...en leidde ze een onbezorgd leventje !
En toen - op haar zevenendertigste - ontmoette ze de man van haar leven,Graaf Mattacic, een officier uit het keizerlijke leger.
Hun hartstochtelijke verliefdheid werd het begin van Louises ondergang...Na de felle kritiek van haar ouders uit Brussel en van Keizer Franz-Josef , draaide Filip - haar nog steeds officiële echtgenoot - de geldkraan dicht !....
Als later nog een potsierlijk duel volgde tussen Filip, de wettige echtgenoot , en Mattacic, de minnaar van Louise, vluchtten de geliefden naar Kroatië....Maar Mattacic werd van alles en nog wat beticht, aangehouden en gevangen gezet en Louise werd - met goedkeuring van Leopold II - in een tehuis voor zwakzinnigen opgesloten !...
Maar liefde overwint alle hindernissen....!
Mattacic kwam vrij en slaagde erin zijn geliefde Louise uit het gesticht te bevrijden.Ze vonden een veilig onderkomen in Frankrijk maar waren totaal berooid. Leopold II weigerde zijn dochter te steunen en verkoos zijn immense fortuin aan zijn minnares Blanche Delacroix te besteden !
Pas na het overlijden van haar vader kon Louise naar België terugkeren.... Ze weigerde echter haar minnaar af te zweren en moest ons land opnieuw verlaten.
Tot aan zijn dood in 1923 bleef ze met volle overgave de zieke Mattacic verzorgen.
Louise zelf overleed op 1 maart 1924 eenzaam en vergeten in schrijnende armoede in een rusthuis voor behoeftige oudjes in het Duitse Wiesbaden.Op haar sterfbed droeg de schandaalprinses de foto van haar minnaar in de handen...!
Voordien had haar eigen dochter,Prinses Dorothea, haar de rug toegekeerd en was haar zoon , Prins Leopold , door zijn psychisch gestoorde minnares - met een pistoolschot in het gelaat -gedood. (wordt vervolgd)

12:18 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.