maandag, 25 juni 2007

PRINSES STEFANIE en HET MAYERLINGDRAMA

250px-Stefanie_en_RudolfPrinses Stefanie (geb. 21 mei 1864), de tweede dochter van Leopold II, kreeg net als haar zussen Louise en Clémentine, een harde opvoeding zonder ouderlijke affectie.Leopold II koos voor de onverschilligheid en het overspel en hun moeder Koningin Maria-Hendrika vluchtte in een somber en eenzaam bestaan in Spa.
Op haar zestiende werd ze door haar vader uitgehuwelijkt aan de 22-jarige Rudolf, kroonprins van het Oostenrijkse keizershuis.(Hij was de enige zoon van de alombekende Keizerin Sissi en Keizer Frans-Jozef I)
Ook hier had Koningin Maria-Hendrika verzuimd haar dochter de nodige sexuele opvoeding mee te geven.Niet te verwonderen dat Rudolf steeds meer en meer het gezelschap opzocht van andere schoonheden.Hun eerste kind was een dochter. Later bleek dat er geen mannelijke opvolger kon geboren worden...Enige tijd na de bevalling moest Prinses Stefanie verschillende heelkundige ingrepen ondergaan. Mede door het liederlijke leven van Rudolf was zij besmet door een venerische ziekte !

Met Rudolf ging het van kwaad naar erger.Tijdens één van de vele recepties aan het Weense Hof ontmoette hij de 18-jarige Griekse schoonheid, Maria Vetsera.Een paar weken later zonderde hij zich op 30 januari 1889 met haar af in een kamer op zijn jachtgoed Mayerling.Hij doodde er zijn minnares en pleegde daarna zelfmoord !
Ondertussen had Stefanie ook haar geheim.Ze was verliefd op Graaf Potocki.Een paar maanden na Rudolfs zelfmoord stierf deze Poolse edelman aan tongkanker...
Leopold II die al die drama's met moeite kon verwerken brak definitef met zijn dochter en onterfde haar.
Eindelijk zal Prinses Stefanie in alle stilte toch nog wat geluk kennen aan de zijde van Graaf Lonvay.
Prinses Stefanie stierf op 9 september 1945 op 81-jarige leeftijd...

12:41 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Print

Commentaren

Arthur Potocki Beste, dit maar om u mede te delen dat mijn grootvader genaamd vinzenz Potocki rechtstreeks familie was met Arthur Potocki. Mijn grootmoeder was Oostenrijkse en noemde Anna Kerpal.

Gepost door: Lambrechts Hugo | vrijdag, 07 november 2008

Tijdens één van de vele recepties aan het Weense Hof ontmoette hij de 18-jarige Griekse schoonheid, Maria Vetsera. : Maria Vetsera werd geboren op 19 maart 1871 en overleed op 30 januari 1889. Zij haalde haar 18de verjaardag niet. Rudolf ontmoette een 17-jarige Maria Vetsera. Vriendelijke groeten

Gepost door: Roger Bogaert | donderdag, 06 september 2012

De commentaren zijn gesloten.