dinsdag, 30 oktober 2007

DE MYSTERIEUZE DOOD VAN ALBERT I

ALBERT1Op 17 februari 1934 overleed Albert I ( 1875-1934).
De officiële doodsoorzaak was een ongelukkige val van de rotsen te Marche-les-Dames.Niemand was echter rechtstreekse getuige van de gebeurtenis...Op 17 februari was de Koning uit Brussel naar Marche-les-Dames vertrokken samen met zijn kamerheer, een zekere Van Dijck.Het was toen ongeveer 13u3O.De koning wilde er op zijn eentje de rots beklimmen en maakte afspraak met zijn kamerheer rond 17 u. aan de achtergelaten auto. Toen de Koning niet op de afspraak vescheen begon de kamerheer een vruchteloze zoektocht en toen hij rond 19 u geen spoor van de Koning vond sloeg hij alarm en belde het Paleis te Brussel op. Pas om 2 uur 's morgens werd het lijk van Koning Albert I gevonden ...in het struikgewas aan de voet van de rots .Het levenloze lichaam van de Vorst vertoonde een zeer diepe wonde aan het hoofd.De koning werd in een auto gelegd en naar het Paleis te Laken getransporteerd...Het droevige nieuws sloeg in als een bom ....
Weldra begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien ...Niemand kon geloven dat de sportieve Albert I, de held van Wereldoorlog I, zo maar van de rotsen tuimelt. Het geheimzinnig gedoe van het Paleis , de tegenstrijdige berichten, de flagrante ongerijmdheden in het gerechtelijk onderzoek ,het opzettelijk weglaten van een lijkschouwing, de afwezigheid van een overlijdensakte door een arts en van duidelijke foto's als bewijsmateriaal van de verwondingen bij het gevonden lijk , deden velen besluiten dat er een doofpotoperatie was geweest . Waarom ?
De volksmond wilde dat de Koning vermoord was door een jaloerse rivaal.
Het was immers geweten dat Koning Albert er stiekem verschillende minnaressen op nahield.Op het einde van zijn leven kwam zelfs aan het licht dat hij verschillende bastaarden had verwekt...(Later hierover meer !)
Het is echter onwaarschijnlijk dat deze hypothese klopt gelet op de plaats en de omstandigheden waarbij het lijk werd gevonden....Welke moordenaar zou het in zijn hoofd halen om een dergelijke enscenering op te voeren ? Eén persoon alleen was daartoe zeker niet in staat !

(wordt vervolgd)

11:14 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |  Print