maandag, 30 november 2009

PRINS ALEXANDER VAN BELGIË OVERLEDEN

Zondagnamiddag overleed de 67-jarige Prins Alexander van België, halfbroer van Koning Albert II, aan een longembolie.
Hij was de oudste zoon uit het tweede huwelijk van Koning Leopold III en Prinses Liliane Baels.Tijdens zijn studentenjaren kwam de Prins vaak in het nieuws door zijn voorliefde voor mooie vrouwen en snelle auto's....Een familietrekje eigen aan de Coburgs ! De laatste jaren was het stil rond de minzame Prins die op latere leeftijd huwde met Prinses Léa Wolman.
Het was opvallend dat hij zich nog weinig in het publiek vertoonde..
Hiermee verliest België wellicht "de armste prins" uit de Koninklijke Familie.Aan hem waren geen royale dotaties besteed in tegenstelling met de kinderen en nazaten uit het eerste huwelijk van Koning Leopold III.....

prins-alexander-halfbroer-van-koning-albert-is-overleden_5_460x0

02:06 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

dinsdag, 24 november 2009

FILIP en MATHILDE met kinderen

F&M

Op de foto ons toekomstig vorstenpaar met de 4 kinderen.

1. Kroonprins Filip, Hertog van Brabant, geboren te Brussel op 15 april 1960.

2. Prinses Mathilde d'Udekem d' Acoz, geboren te Ukkel op 20 januari 1973.

3.Prinses Elisabeth geboren op 25 oktober 2001.

4.Prins Gabriël geboren op 20 augustus 2003.

5.Prins Emmanuel geboren op 4 oktober 2005.

6.Prinses Eléonore geboren op 16 april 2008.

16:52 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

zondag, 15 november 2009

P-MAGAZINE : Het geheime seksleven van het Belgisch Koningshuis

pmag0946In P- Magazine verscheen zopas een artikel van de hand van Wim Swinnen over de buitenechtelijke avontuurtjes van de familie van Saksen-Coburg (van Leopold I tot Albert II.)
In een vlotte directe stijl confronteert de auteur ons met de talrijke amoureuze escapades en liefdesaffaires van de leden van het Belgisch Koningshuis met als gevolg een rits buitenechtelijke nazaten (de zogenaamde koninklijke bastaards !)....Het bijna onblusbaar libido van de Coburgs spreekt tot de verbeelding !
Dat deze smeuïge verhalen (voor een deel gebaseerd op oncontroleerbare roddels en geschiedkundige waarheden) ons indertijd door onze leraars geschiedenis netjes verzwegen werden is een feit. Koningen en hun gevolg hebben immers een voorbeeldfunctie !
Terecht gaat men in het artikel van P-Magazine ervan uit dat Koning Boudewijn als uitzondering op de regel bestempeld kan worden . (Boudewijn koesterde toch volgens sommigen een bijna platonische liefde voor zijn stiefmoeder Liliane Baels!).

Tot slot dit : Kroonprins Filip en Prinses Mathilde blijken tot op de dag van vandaag de schandalenreeks bij de Coburgs definitief te stoppen ! De invloed van de "heilige" Koning Boudewijn en de "charismatische beweging " is duidelijk zichtbaar bij ons toekomstig koningskoppel dat langzaam maar zeker klaargestoomd wordt om Albert II op te volgen.
Wie geïnteresseerd is in het artikel van P-Magazine loopt vliegensvlug naar de krantenwinkel !

11:01 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print