donderdag, 11 februari 2010

DE KONINGSKWESTIE ( LEOPOLD III)

leopold-iii
De koningskwestie is één van de meest dramatische momenten uit de koninklijke geschiedenis van België.Dit conflict tussen de Politiek en de Koning zette ons land in rep en roer.
Voor een uitgebreid relaas over het ontstaan en het verloop van deze crisis verwijzen we u naar de linkerkolom van deze website.

KLIK OP DE RUBRIEK "Geschiedenis van België" op DE KONINGSKWESTIE

Het was vooral het gedrag tijdens en na Wereldoorlog II van de nogal eigenzinnige en autoritaire Leopold III , dat kwaad bloed zette bij een deel van de bevolking en de politici.
Bij het uibreken van de oorlog handelde hij meer als bevelhebber van het leger dan als staatshoofd !Hij bleef in het land en meldde zich krijgsgevangene tegen de wil van zijn regering in.Wellicht hield hij - zoals nog vele anderen in dit land- rekening met een mogelijke Duitse overwinning.
In november 1940 had hij een geheim onderhoud met Hitler in de hoop toezeggingen te bekomen over de onafhankelijkheid van België.Hij bleef de Belgische regering , die zich in Londen bevond , negeren en deed geen enkele poging om de verzetsbeweging tegen de nazi's aan te moedigen.
Na de oorlog was de verzoening met zijn regering onmogelijk geworden door zijn koppig vasthouden aan zijn autoritaire ideeën.
Aan het einde van de oorlog werd Leopold III door de Duitsers naar Oostenrijk weggevoerd.Tijdens zijn afwezigheid werd zijn broer , Prins Karel ( van Vlaanderen) , aangesteld als Regent.
In mei 1945 werd de koning bevrijd maar de toenmalige regering weigerde de verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn terugkeer. De koningskwestie verdeelde het land gedurende 6 jaar.Na een spannend referendum (58% stemde voor de terugkeer) kwam de koning uiteindelijk in juli 1950 terug.
Zijn terugkeer leidde tot een enorme sociale onrust in het ganse land.Onder de revolutionaire dreiging van de teloorgang van de monarchie stond Leopold III zijn troon af aan zijn oudste zoon Boudewijn.
Langzaam maar zeker keerde de rust terug.
De monarchie was gered maar kwam wel verzwakt uit deze crisis !

17:26 Gepost door WV. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Print

Commentaren

even reageren Het is inderdaad zo dat Leopold III ons land heeft overgegeven aan Duitsland. Wat moesten een handvol soldaten beginnen tegen zulk groot leger? Met een geweer en een handvol kogels. Hij heeft duizende jongens het leven laten behouden. "Dat is wat telde "
En de GEVLUCHTE politici wilde hem niet meer.! !
Vlaanderen wilde hem terug--Walen niet.
Na de oorlog hebben vele Vlamingen gaan betogen in Brusselse.Mijn vader en mijn schoonbroer ook.Ik was nog een kind maar heb alles goed onthouden.Er is daar gevochten en vader was ook gekwetst.Toen mocht de zoon op de troon.Een zeer jonge man--veel te jong .
Maar kom hij leerde bij. De Walen kozen spoedig zijn kant. Fransen onder elkaar nietwaar?En zo is het gebleven.NOOIT--NOOIT een woord van dank voor de Vlamingen, Integendeel minachting was hun deel.Voor mij mag heel het koningshuis op hun lauweren gaan rusten . Met al wat van adel is erbij.
Tenslotte zijn het maar gewone mensen ,met gewone ontwikkeling. Niets bijzonders. Ja ik beken ik verfoei hen grondig. Met mijn 84 jaar heb ik genoeg gezien en gehoord.
met groeten van Mariette

Gepost door: mariette | donderdag, 25 februari 2010

KONING LEOPOLD III VERDIEND EERHERSTEL!

Men moet zich bewust worden van het feit dat een herhaling van de fouten die in het verleden werden gemaakt op de loer ligt. Het leven van miljoenen mensen wordt ook nu weer in de waagschaal gelegd, zoals dat het geval was in de Tweede Wereldoorlog, net zoals ook nu, was het doel van het kartel hetzelfde, het veroveren en heersen over Europa, Amerika en uiteindelijk ook over de rest van de wereld, met alle mogelijke politieke, economische en militaire middelen, (waaronder genocide massavergiftiging ((“Agenda 21”)). Een valse vlag aanslag op eigen volk, geïmplementeerd vanuit het door Hitler Kabinet voortgezette grondgebied Nederland. Dit in samenwerking met de Belgische socialist Henri Spaak die goed bevriend was met de joodse bankiers familie Rotschild, (Ashke-Nazi/zionisten) als ook (Nazi) Prins Bernhard en Koningin Wilhelmina van Nederland, die gezamenlijk tijdens de II Wereld oorlog in Engeland (Rothschild) in ballingschap verbleven om een verborgen agenda te implementeren. Vanuit Engeland werd het plan gesmede om de geruisloze voortzetten van het Derde Rijk via de Benelux te voltooien indien Hitler de oorlog zou verliezen.
Leopold Filips Karel Albert Meinrad Hubertus Maria Miguel geboren te Brussel is op november 1901 overleden, 25 september 1983 regeerde als koning der Belgen van 1934 tot 1951, toen hij onder druk van de Nazi collaborateurs binnen de Belgische regering troonsafstand deed ten gunste van de kroonprins, zijn zoon Boudewijn. Leopold III van België was een held, hij redde België uit de klauwen van de Nazi en werd vervolgens onterecht neergezet als verrader.

Lees meer: https://sites.google.com/site/ncfaktueel/nazi-nederland

Gepost door: Verbeek Erik | dinsdag, 03 juli 2012

De commentaren zijn gesloten.