vrijdag, 18 maart 2011

VAN KÜSSNACHT TOT ARGENTEUIL

264px-Princess_Astrid_engaged_in_1926.jpgZopas verscheen bij de uitgeverij Borgerhoff en Lambrigts het boek "Van Küssnacht tot Argenteuil -Drama's in het Belgische Koningshuis " van de hand van de Vlaamse historicus Leo VAN AUDENHAEGE.

Het boek,dat het hoofdzakelijk over Leopold III heeft, behandelt in één van de passages het verborgen liefdesleven van de Koning. Hoewel dit volledig tot de privésfeer behoort vertelt de auteur  dat tussen de dood van Koningin Astrid en zijn huwelijk met Lilian Baels hij een kind zou verwekt hebben bij de schaatskampioene Liselotte Landbeck.De auteur maakt van Koning Leopold III een notoire schuinsmarcheerder. In de ijskoude winter van 1939 leerden de koningskinderen Joséphine-Charlotte, Boudewijn en Albert schaatsen op de bevroren vijver van het koninklijk domein in Laken.Hun lerares was Liselotte Landbeck.Dit was de start van een romance tussen Leopold III (de weduwnaar) en Liselotte die zou uitmonden in de geboorte van een koningsdochter !Een geheim dat nu 70 jaar later onthuld wordt in dit boek. Anderen beweren dat ook Gravin du Roy de Blicquy, die hem na de dood van Astrid met raad en daad bijstond ,  hem een dochter geschonken zou hebben onder de naam van Béatrice de Lalaing. Later zou hij ook nog een relatie gehad hebben met Francesca Rosenwald-Rummel, Russin en echtgenote van de Duitse concertpianist Walter Rummel. En zo gaat het lijstje verder.....Wat moet men van dit alles geloven ? Wat is waarheid ?  En wat is roddel  ? Wat zijn verzinsels van op sensatie beluste auteurs en journalisten  ?

Intussen kan ik het boek toch warm aanbevelen omdat de auteur een buitengewoon boeiende periode uit de Belgische geschiedenis beschrijft !

 

 

09:13 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

De commentaren zijn gesloten.