zaterdag, 04 oktober 2003

PANDORA :NIEUW BOEK VAN PIETER ASPE

Pieter ASPE is ongetwijfeld één van de meest gelezen misdaadauteurs van Vlaanderen en Nederland. Zopas verscheen zijn 12de boek PANDORA waarmee hij de spannende reeks thrillers, met in de hoofdrollen commissaris Van In  en zijn minnares en tevens onderzoeksrechter Hannelore Martens, voortzet.
In dit boek is het gegeven vrij eenvoudig: een oud dossier wordt heropend.Twintig jaar geleden werden een legerofficier, een geestelijke en een gemeenteraadslid op dezelfde manier vermoord: een kogel door het hoofd en twee in de borst..De misdaden werden nooit opgelost  tot Van In het dossier onder handen neemt en het onderzoek van A tot Z overdoet.De gebeurtenissen die daarop volgen leiden naar een verrassend resultaat....Alles speelt zich af in het kader van het mooie historische Brugge...
VTM is op dit ogenblik bezig met het verfilmen van zijn boeken die stuk voor stuk juweeltjes zijn van het nieuwe Vlaamse literaire genre : de misdaadroman.
Via scherpzinnige observaties en vaak spetterende dialogen groeit elk verhaal naar een spannende climax. het boek is geschreven in een vlotte meeslepende stijl die een gedegen vakmanschap verraadt.
Ik kan de boeken van Pieter ASPE - voor dezen die van het genre houden - zeer warm aanbevelen !
 
 Meer informatie via : www.misdaadauteurs.be of http://auteurs.skynetblogs.be
                                 
 
 
17:59 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 02 oktober 2003

DE ZAAK ALZHEIMER

Jef GEERAERTS is één van de beste misdaadauteurs van Vlaanderen. Zijn boek "De Zaak Alzheimer"werd zopas verfilmd en zal vanaf 15 oktober in de bioscopen te zien zijn.De film belooft een topper te worden gelet op het enorme succes van het literaire genre. De film werd geregisseerd door Erik Van Looy en gespeeld door de beste Vlaamse acteurs.
Wie het boek niet gelezen heeft zal er kennis maken met een recherche-duo van de Antwerpse politie dat de moord op een topambtenaar tracht op te lossen.Het spoor leidt hen via allerlai intriges en afrekeningen naar een moordenaar....Spannende thriller van het begin tot het einde !
 
Wie meer wil weten : www.skynet.be/dezaakalzheimer
 

20:41 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

dinsdag, 30 september 2003

MIJMEREN ..BIJ ZONSONDERGANG

Bijna elke dag worden wij eraan herinnerd dat de Vlaamse televisie 50 jaar bestaat.Ik ben één van deze bevoorrechte burgers die opgegroeid is met deze wonderlijke uitvinding die ons ongemerkt - bijna als een sluipende ziekte - als mens zo intens en indringend heeft veranderd... TV heeft voor ons het venster op de wereld wagewijd opengezet ! Of wij er beter van geworden zijn is een andere zaak ! TV heeft er in elk geval mede voor gezorgd dat wij nauwer betrokken worden bij het dagelijks gebeuren zowel in ons land als in de verste uithoeken van onze planeet.Dit geeft soms een fantastisch gevoel..Anderzijds is de evolutie op gebied van programma's wellicht de ware toedracht van televisie voorbijgestreefd.De meest onzinnige programma's (genre Big Brother..) vullen het scherm en kluisteren naieve kijkers( vooral jongeren) urenlang aan de buis..Televisie maakt voor velen deel uit van hun dagelijks bestaan .TV-figuren  bepalen hun handelen en denken...en de reclameboodschappen doen de rest....
Misschien begrijpt u de link met de foto niet...Of toch : misschien kent u ook dat heerlijke gevoel om bij zonsondergang te mijmeren en nog even stil te staan hoe het vroeger was ..Jawel, 50 jaar geleden....zonder de uitvinding van de vorige eeuw : de TV.

 
 
 
15:36 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zondag, 28 september 2003

STEVAERT-BABE NIEUWE STAATSSECRETARIS

Zopas is Anissa TENSAMANI van het politieke toneel verdwenen of Steve STEVAERT heeft alweer een nieuwe babe gevonden om het imago van de SP.A op te frissen .. Ik moet toegeven Kathleen VAN BREMPT ziet er goed uit. Ze is de geknipte jonge dame die het in de media met haar ongedwongen glimlach zal maken. Proficiat Steve u hebt goede smaak ! Eén ding is duidelijk : de socialisten willen absoluut breken met hun verstard verleden  en gebruiken daarvoor  de trucs die reeds jaren in de publiciteit worden gehanteerd...om een product te verkopen.Vergeten we echter niet  dat het niet volstaat een mooie politieke verpakking te bieden maar dat ook  de inhoud van groot belang is.Frisse verschijningen zijn dus niet altijd een garantie voor een goed beleid !

 
21:18 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

donderdag, 25 september 2003

HILLARY CLINTON

Hillary Rodham CLINTON, de vrouw van de gewezen President van Amerika, publiceerde in het voorjaar haar veel besproken memoires onder de titel "Living History". Het boek is zowat het levensverhaal van de gewezen First Lady maar werpt ook een indringende blik op de hedendaagse samenleving, de actuele politiek en de invloed ervan op de wereldgeschiedenis.Velen hebben haar indertijd geroemd om haar intelligentie en haar sterke karakter.Het is dan ook niet te verwonderen dat duizenden overal ter wereld staan te trappelen om het boek te lezen. Haar uitgever verkocht de rechten aan maar liefst een 50-tal  andere landen.Ook in China liep het boek zopas van de pers. Maar in deze chinese versie bleek al gauw dat verschillende passages gecensureerd werden daar waar de auteur het heeft over de flagrante schendingen van de mensenrechten in dat land. Zowel Hillary Clinton als haar uitgever protesteerden hiertegen en beslisten een tweede uitgave met de originele tekst op de markt te brengen.Volgens China is de kritiek op de "gekuiste" versie onterecht en werd  de integriteit van het boek gerespecteerd....Zo zie je maar : integriteit en objectiviteit zijn overal ter wereld moeilijk te definiëren begrippen.De nuancering ligt in de interpretatie !

  10:28 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

maandag, 22 september 2003

ARMAND PIEN OVERLEDEN

Meer info over deze legendarische weerman : www.rug-a-pien.be

14:49 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

vrijdag, 19 september 2003

OLYMPISCHE SPELEN ....IN 2016 ?

Aan de hand van wat u in mijn vorige bijdragen hebt gelezen ,denkt u misschien dat ik een "verzuurde" burger ben. Ik moet bekennen dat ik af en toe een diepe zucht moet slaken om de " dagelijkse stress" van de ergernis omtrent het reilen en zeilen in ons land te verwerken....Ik moet echter toegeven dat er ook momenten zijn waarop ik mij kostelijk kan vermaken met de steeds weerkerende idiote uitspraken en absurde voorstellen van politici die zich kost wat kost in de belangstelling willen werken. Wie de dag van vandaag niet in de actualiteit komt dreigt hopeloos door de kiezer vergeten te worden !

Zo zal het ook niet anders zijn met Bart SOMERS, sinds kort Minister-President van Vlaanderen. Zijn ambitieus project om in 2016 de Olympische Spelen in onze gewesten te organiseren lijkt op het eerste gezicht een zeer aantrekkelijk voorstel. Bij nader toezien stoelt het hele plan alleen op de idee zelf maar zijn er geen studies gebeurd omtrent de haalbaarheid ervan. Op een ogenblik dat alle economische indicatoren erop wijzen dat wij de broeksriem moeten aanspannen is het voorbarig zulke grootse plannen te smeden zonder reële financiële gegevens omtrent kosten en baten....Maar laten we correct blijven en hopen dat de politiek met een lange termijnvisie een positieve invloed zal hebben op het beleid van ons land.

 11:53 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 17 september 2003

Bert ANCIAUX

We hebben er niet lang moeten op wachten ...Daar is Bert Anciaux - beloond met een ministerpost door Steve Stevaert voor de spirit-stemmen - met zijn voorstel om ons wat trager te doen rijden.... Op zich een lovenswaardig initiatief maar in de praktijk totaal niet haalbaar. Nu zal iedereen wel akkoord gaan om in de omgeving van scholen, rusthuizen, hospitalen, enz.. de snelheid te beperken tot 30 km per uur maar in elke bebouwde kom dezelfde snelheid aanhouden is onzin. Intussen lijkt het erop dat Bert Anciaux zelf is gaan inzien dat hij weer eens voor een twistpunt aan het zorgen is...

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gewone man in de straat zo weinig respect vertoont voor onze politici als dezen keer op keer onzinnige dingen voorstellen. Dat Bert Anciaux niet de enige is die ze af en toe  ziet vliegen bewijst die nobele onbekende limburgse dokter - met als bijberoep senator -die om het dopingsprobleem op te lossen gewoon de wielerwedstrijden wil afschaffen ! Iemand die zoiets durft te vertellen moet absoluut knettergek zijn of bewust de rest van de bevolking voor de gek houden ! Voor dezen die net zoals ik denken dat aan politiek doen een ernstige aangelegenheid is verwijs ik naar de eerstkomende verkiezingen : stem voortaan voor mensen met gezond verstand !

Meer info : www.bertanciaux.be

 
11:21 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zaterdag, 13 september 2003

BOEK OVER DAVID BECKHAM

Zopas is de autobiografie van voetbalster David BECKHAM verschenen. Het boek draagt als titel "My Side" (Mijn kant) en belooft één van de best verkochte boeken ter wereld te worden.Alleen de Harry Potter-verhalen zouden beter doen.
Intussen zitten in vele landen  duizenden supporters met ongeduld te wachten op de vertaling  van het exclusieve levensverhaal van hun afgod...

 


01:06 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zaterdag, 06 september 2003

JOHAN MUSEEUW

Na de komkommertijd is er plots weer nieuws.De sportwereld staat op stelten....en de media kunnen hun hartje ophalen. Een nieuw dopingschandaal is in de maak...Radio, TV en de voltallige pers waren er als de kippen bij om hun opgeklopte verhalen te doen over iets wat elke burger in dit land reeds lang weet : er worden in het wielermilieu -net zoals in alle andere milieus in onze maatschappij - "versterkende middelen " genomen en terecht wordt er naar gestreefd om dit euvel onder contole te krijgen.
Wraakroepend echter is de manier waarop gerechtelijke instanties - met in hun zog de TV en de pers - met hun acties de goede naam van iemand besmeuren...In een stijl die doet terugdenken aan de Spaanse Inquisitie worden voor het oog van de camera's (door wie werden ze getipt ?)
bekende figuren letterlijk van hiun bed gelicht, in commandostijl weggevoerd en urenlang in donkere lokalen van gerechtshoven ondervraagd. Intussen is alle kwaad al geschied: of je nu schuldig bent of niet , de mallemolen van roddels en verzinsels draait op volle toeren en vaak heeft de publieke opinie je reeds veroordeeld  !
Het wordt hoog tijd dat politici hier iets aan doen en er voor zorgen dat elk gerechtelijk onderzoek vanaf het prille begin in alle onafhankelijkheid wordt gevoerd en dat er gewacht wordt tot het resultaat ervan gekend is om de media in alle objectiviteit in te lichten ...
Het wordt hoog tijd dat er ingegrepen wordt om "heksenjachten" zoals deze affaire met Johan Museeuw in de hoofdrol, in de toekomst te vermijden. 

10:39 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 04 september 2003

EINDELIJK ! HET DOORKIJKSLIPJE ....

De wereld staat niet stil ! Zopas werd het doorkijkslipje uitgevonden ... Het staat nu al vast dat het een absolute rage wordt ....
Voor de liefhebbers kan ik echter melden dat de nieuwe uitvinding nog niet in de handel te verkrijgen is.
Ik dank alvast de persoon die mij de nodige informatie met bijhorend beeldmateriaal heeft verschaft teneinde dit als absolute primeur op deze site te kunnen publiceren...
Wedden dat mijn kijkcijfers zullen stijgen ?


16:31 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 28 augustus 2003

COVELIERS DE MOND GESNOERD...?

De aandachtige waarnemer van de Belgische politiek zal wellicht een verontrustend fenomeen ontdekt hebben nl. de toenemende macht en arrogantie van de partijvoorzitters van zowel VLD als SP-A.
Na het verkiezingssucces van 18 mei jl. geven zowel Karel DEGUCHT als Steve STEVAERT blijk van  autoritaire arrogante dictatoriale trekjes. Ministers worden prompt de laan uitgestuurd, nieuwkomers worden meedogenloos voor de leeuwen gegooid en tegenspraak wordt zeker niet geduld of  er wordt onmiddellijk gedreigd met maatregelen...
Ook Hugo Coveliers ( zeker één van de betere VLD parlementsleden) kon het zopas aan den lijve ondervinden naar aanleiding van zijn kritiek op de partijleiding in het tijdschrift Knack.
Onmiddellijk wordt hij door zijn voorzitter de mond gesnoerd. Coveliers moet zwijgen of hij vliegt uit de partij !
Nu dacht ik dat het recht op vrije mening één van de principiële beginselen is van onze democratie.Blijkbaar denken sommige partijen daar plots anders over...Als gewaardeerde parlementsleden zo maar de mond worden gesnoerd, hoelang zal het dan nog duren alvorens   ook wij als burgers van dit land, onvoorwaardelijk gemuilkorfd worden ?
 
11:26 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 27 augustus 2003

DE DAG DAT HET ZONLICHT NIET MEER SCHIJNT

Vandaag om 11.51 uur waren wij aardbewoners "slechts" 55.758 miljoen kilometer verwijderd van de rode planeet Mars.Om nog eens zo dicht in de buurt te zijn , moeten we nog 23.698 jaar wachten....Wie deze veelbesproken (onbewoonde ?) planeet met het blote oog wil bewonderen kan dat...
Intussen zijn hubble-astronomen op zoek naar paralllele werelden. Sommigen beweren zelfs een parallele melkweg ontdekt te hebben die meer dan 13 miljard jaren oud is en zich situeert op ongeveer 5.600 lichtjaren van de aarde......
Volgens bepaalde wetenschappers is onze planeet nog voor miljarden jaren goed en zal alles eindigen met het langzaam uitdoven van de zon.De dag dat het zonlicht voor goed verdwijnt zal het leven op aarde reeds lang voorbij zijn.
Geen nood : we leven nog ...
Wie zei ook weer dat het leven een lichtflits is , in de duisternis van het eindeloze niets !
 
NB: wie zich interesseert aan sterren en planeten kan terecht op volgende website :
http://www.urania.be

 

15:23 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

vrijdag, 22 augustus 2003

ER IS NOG LEVEN NA ...het COMPUTERVIRUS ...

Je zal het maar meemaken ! 's Morgens sta je op en ga je achter je computer zitten  tot je vast stelt dat hij morsdood is ! Ja, het computervirus had ook in mijn bestanden meedogenloos toegeslagen ... Weg al mijn zorgvuldig opgeslagen gegevens, weg mijn dagelijkse troost in eenzame momenten....
Na de onvermijdelijke paniek  heb ik na lang aandringen de gepaste computerspecialist op de kop kunnen tikken.Eerst een afspraak vastleggen en dan  na dagen van bang afwachten staat plots de computerdokter aan de deur.... Mijn hart klopte in versneld tempo toen hij behoedzaam achter het scherm ging zitten. Zijn bezorgde blik en zijn herhaald zuchten lieten niets goeds verhopen...De diagnose was vlug gesteld : alles opnieuw installeren !!! Een huzarenstuk van techniek en eindeloze vingervlugheid met diskettes, cd-rom's, verlengkabels, enz...
En dan het inwendig juichen van "hij doet het weer  !"
Na zo'n incident realiseert de mens zich hoe sterk de techniek ons leven bepaalt. Sommigen zullen zeggen dat het vroeger beter was maar ik raak er stilaan van overtuigd dat ze ongelijk hebben . Tenslotte is de evolutie niet te stoppen en elke dag weer opnieuw rijgen we de schakels van de vooruitgang onomkeerbaar vast aan elkaar.Morgen zal weer anders zijn dan vandaag !

 

11:24 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

dinsdag, 12 augustus 2003

LEESHONGER......

Sommige (meestal toevallige) gebeurtenissen  in het leven bepalen voor goed uw denken en handelen. Zo heb ik mij dikwijls afgevraagd waar mijn niet te stillen leeshonger vandaan komt.Intussen heb ik daar een plausible uitleg voor gevonden. In feite heeft de NMBS ("den ijzeren weg") daar veel mee te maken.Laat ons even terugkeren na de oorlog 40-45 ....Net als mijn overgrootvader en overgrootmoeder was mijn grootvader in staatsdienst bij de spoorwegen. (Later zou mijn vader dezelfde weg inslaan ...)
In de jaren 48 en 49 werden de bedienden van de spoorwegen aangezet tot het lezen van de krant en kregen ze zeer gunstige voorwaarden om zich te abonneren.(Zo'n abonnement had een groot terugverdieneffect: de krant kon  ook nog gebruikt worden als WC.papier , om de kachel aan te steken of om de gedroogde haring in te bewaren .) Aldus was mijn grootvader één van de eersten in zijn omgeving om dagelijks het nieuws te kunnen lezen.Als kind was de kennismaking ermee een echte  openbaring..Een nieuwe wereld ging voor mij open...Een krant confronteert u met waarheid en leugen, met vreugde en verdriet, met vrede en geweld, met heden en 
toekomst....Het opent een venster op de wereld !
Blijkbaar was dit de aanzet tot mijn latere leeswoede..
Mijn broer Freddy is door dezelfde microbe gebeten. Bij hem is echter de ziekelijke obsessie
gegroeid om  's morgens zijn krant persoonlijk te gaan kopen, ze behoedzaam onder de arm te
nemen en alvorens ze open te slaan er eventjes aan te ruiken en  de letters  ervan als het ware op
 te snuiven...Geef toe dat dit soort leeshonger alle verbeelding tart...
Met het nieuwe schooljaar in het verschiet durf ik hopen dat het lezen van de krant  een verplicht
 vak wordt   !!!
16:52 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Print

vrijdag, 08 augustus 2003

KIM CLIJSTERS OP NUMMER 1

Het Limburgse tenniswonder uit  Bree is zopas de nummer 1 geworden op de wereldranglijst.Een prestatie die elke bewondering afdwingt en een absolute mijlpaal is in de Belgische geschiedenis van de sport....
Wie meer wil vernemen over Kim CLIJSTERS verwijs ik naar haar officiële website : www.kimclijsters.be
09:31 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 06 augustus 2003

DE NIEUWE STIJL VAN DE POLITIE...

De politie wil absoluut hoog scoren bij de bevolking en gebruikt daarvoor allerlei middelen om in de belangstelling te komen. Eén van de nieuwste aangeleerde technieken is het vlug controleren en sensueel  fouilleren van de burger.
Dat ondervond  ook Claudia Caluwe ( de vroegere zangeres van de groep Shana en huidige vedette van Spark) letterlijk en figuurlijk  aan den lijve.Kijk maar hoe deskundig het  "zwaantje" zijn been plaatst en zijn prooi in zijn greep houdt. Zo te zien aan de gelaatsuitdrukking van Claudia  is  deze nieuwe manier van contact te houden met de burger niet zo onaangenaam. Integendeel ! Naar het schijnt laat het bij velen een onverwacht bevredigend gevoel achter ...
Als u morgen door de politie wordt tegengehouden , dames ,weet  u wat u te wachten staat !


13:49 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

dinsdag, 05 augustus 2003

SNIKHETE DAGEN....

 Voor het eerst in mijn leven maak ik een "echte" zomer mee..Als ik 's morgens opsta prijkt de  goudgele zon aan de azuurblauwe  wolkenloze hemel en bij de minste beweging parelt het (luie) zweet op mijn met rimpels doorploegd voorhoofd. Het hongergevoel van de wintermaanden  heeft  plaatsgemaakt  voor een permanent dorstgevoel en plots merk ik dat mijn schaamtegevoel over mijn bleke dunne beentjes is wegggeëbt : ik loop in korte broek rond, ik sta blootvoets en knoop zelfs mijn hemd niet meer dicht !Ook met mijn denken is er iets verkeerds. Mijn gekookte hersenen zorgen er blijkbaar voor dat alles wat er rond mij misloopt mij niet meer ergert. Gelaten als een afgeslachte kalkoen bekijk ik mijn telefoonrekening, mijn nog in te vullen belastingsbrief, de aanmaning om de bijdrage tot de zorgverzekering te betalen, de factuur van mijn autoverzekering, de afrekening voor electriciteit en water , de bijdrage voor ....de verjaardagen van mijn zes kleinkinderen...Het kan mij allemaal niet meer schelen ! De zomer heeft van mij een nieuwe mens gemaakt ..!
Maar kijk ook mijn buurman heeft het erg te pakken. In een minuscuul zwembroekje staat hij een Marlborough sigaretje op zijn terras te roken....en zijn vrouw loopt er in monokini bij....Ja, de zomer heeft ons blijkbaar allen in zijn greep !
Zou het gat in de ozonlaag dan toch echt zijn ? Zijn we dan toch aan een nieuw tijdperk in onze beschaving begonnen...? Of is dit de laatste stuiptrekking van ons melkwegstelsel !
Maar een mens is nooit tevreden : uit protest tegen de hittegolf ga ik....een dutje doen !11:27 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

zaterdag, 02 augustus 2003

GUY THYS OVERLEDEN !

Voetballegende Guy THYS is op 80-jarige leeftijd overleden.Graag brengen wij hulde aan de man die voor veel sportliefhebbers eeuwig zal voortleven als de man die het Belgisch voetbal heeft groot gemaakt.
Spijtig genoeg behoren deze heroïsche tijden ook weeral tot het verleden....
Ik vrees dat met het heengaan van deze sympathieke trainer oo k een deel van onze voetbalgeschiedenis begraven wordt !En misschien moet ik hier - tot vervelens toe- weer herhalen: onze jeugd heeft het te gemakkelijk....
Moge Guy THYS in vrede rusten maar moge zijn levensverhaal vele jongeren toch  aanzetten  tot meer "bevlogenheid" en "begeestering" voor hun sport !

00:10 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 31 juli 2003

OPGEPAST ! U WORDT (misschien) GEFLITST....

Met enige verbazing hebt u wellicht ook kennis genomen van de experimenten met vuilnisbakken waarin toestellen zitten om ...jawel ... snelheidscontroles te doen. Alsof de flitspalen die overal geplaatst worden nog niet genoeg de automobilisten op de heupen geven...
Iedereen zal het met me eens zijn dat snelheidsduivels en wegpiraten  niet thuis horen in ons verkeer en moeten gesanctioneerd worden. Maar  trop is te veel, nietwaar ?
Achter al dat "  flitspalengedoe "  zit maar één filosofie nl. zoveel mogelijk boetes innen en aldus de staatskas spijzen. Wat de boetes zelf betreft : deze zijn veel te hoog ! Het moet u als gepensioneerde maar overkomen dat u  60 km/u rijdt in de  plaats van 50  en ..oeps daar gaat één vierde van uw maandelijks inkomen....
Er zijn landen waar men op een andere manier aan verkeersopvoeding doet en waar men zonder torenhoge boetes wel resultaten boekt.
Toch een gouden raad : houd de kilometerwijzer in het oog want zonder dat u het weet bent u (misschien) al geflitst !


09:53 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

woensdag, 30 juli 2003

LANCE ARMSTRONG....

Voor de vijfde maal op rij heeft de Texaan de Tour de France gewonnen....
Wielrennen is op dat niveau vooral een kwestie geworden van strategisch denken en handelen.Met andere woorden om koereur te zijn en te winnen moet het goed zitten in je brains en in je lichaam.Atletische prestaties zijn het resultaat van een psychologisch denkproces ondersteund door een vergedreven training van het lichaam. Maar dat hadden de romeinen en de grieken ook reeds ontdekt :" een gezonde geest in een gezond lichaam."
 
Hoe komt het dan dat wij, Belgen er in de Tour zo weinig van bakken ?
Het zal wel iets te maken hebben met onze mentaliteit. Wij, Belgen willen steeds meer geld verdienen zonder te werken, laat staan inspanningen te leveren. Vraag het maar aan uw kinderen en kleinkinderen...Het filosofisch denken wordt hen zowel thuis als op school  bijna dagelijks ingelepeld ! En dat is verkeerd natuurlijk !
Terwijl Lance en consoorten hun lichamen afbeulden op de flanken van de ruige Alpen stond
Ludo Dierksens zijn tuinhaag te knippen, ging Johan Museeuw op ganzenjacht in de westvlaamse polders, hield Peter Van Peteghem zich onledig met het plukken van zijn kersen.Ergens in de oostvlaamse akkers lag Frank VDB in een korenveld met één of andere Sarah  te scharrelen
Juist ! U hebt het begrepen...Onze renners zijn veel te dik betaald !
Ook de bankrekening van Lance Armstrong is met een paar nullen aangedikt. Maar kijk, zopas is hij uitgehijgd of hij wil weeral beginnen aan zijn training voor de volgende Tour. Wedden dat hij voor de zesde maal wint ?  .
 

 


12:30 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

dinsdag, 29 juli 2003

PROTEST BIJ INHULDIGING

Enkele dagen geleden werd in  Sint-Pieters-Kapelle,een  deelgemeente van Middelkerke het gerenoveerde dorpsplein door de plaatselijke notabelen ingehuldigd.Althans dat was toch de bedoeling... Maar tijdens de gebruikelijke gelegenheidstoespraak van de burgemeester liep één en ander verkeerd.Al vlug werd duidelijk dat de inwoners -en dan vooral de omwonenden- zich niet konden verzoenen met de nieuwe benaming van de dorpskom. Op advies van de Middelkerkse Heemkring zou de vroegere benaming prompt vervangen worden door "Jonkvrouwe Gelaplein " hiermee verwijzend naar de gruwelijke geschiedenis van ene illustere onbekende stichteres van een middeleeuwse abdij. Toen de burgemeester en zijn gevolg merkten dat het protest gemeend was,  improviseerde men ter plaatse een ware volksraadpleging. Bij handopsteking werd besloten de oude benaming te behouden. Het volk had zijn slag thuis gehaald en het feest eindigde voor de politieke tenoren in mineur....
Dit voorval bewijst nogmaals hoe politici steeds weer beslissingen nemen zonder rekening te houden met de verzuchtingen van de burgers.
Ik geef grif toe : ik zou ook liever op het schilderachtige dorpsplein wonen dan op het akelig klinkende jonkvrouw Gelaplein !!!
 
Omdat ik over geen foto beschik van dit banale gebeuren , krijgt u als toemaatje een kiekje van TV-presentatrice Els Tibau.Als dat geen publiciteit is voor de kwaliteit van ons zeewater !

10:52 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

vrijdag, 25 juli 2003

WHY DON'T YOU....

Er loopt nogal wat muzikaal talent rond in mijn familie.Bij elk feest of bij elke bijeenkomst wordt er  bijna altijd gezongen. Dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen is duidelijk. Met enige fierheid volgen wij de muzikale loopbaan  van de jongere generatie. Het zou mij dan ook niet verwonderen dat bij velen   onder u de naam THOU u bekend in de oren klinkt.
Ik beloof later uitgebreider over de prestaties van deze fantastische groep te berichten....
 
Hieronder publiceer ik een bescheiden (liedjes) tekst en doe ik een oproep om deze op muziek te zetten.Benieuwd naar het resultaat....
 
You're walking in the street
And you're speaking with your friends
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby,I'm so lonely without you !
Love is all that I need ....

You're dancing  naked in the rain
And you're singing a new refrain
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby,I'm so lonely without you !
Love is all that I need ....

 
You're driving your fast sportscar
And you're swimming in the pool
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby, I'm so lonely without you !
Love is all that I need ....
 
You're kissing every  goodlooking man
And you're writing them love letters
But you don't talk to me
Why don't you ?
Baby, I'm so lonely without you ! 
Love is all that I need...
 
12:56 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

donderdag, 24 juli 2003

IS DIT BRIGITTA ????

Eigenlijk was ik van plan hier vandaag mijn gal uit  te spuwen over de de regering Verhofstadt..Want samen  met zoveel inwoners in dit land heb ik moeten vaststellen hoe de "politici" hun beloften hebben ingeslikt en ons op een schandelijke manier hebben bedot. Wij hadden beter moeten weten !!! Toen ik een paar weken geleden (nog voor de vorming van deze regering ) voorspelde dat er weinig goeds te verwachten was, zullen velen gedacht hebben dat ik voor profeet speelde. Helaas,beste lezer ...het ergste moet nog komen.....Pas op uw centen , want de onvermijdelijke belastingsverhogingen komen eraan.
 
Maar woede lost niets op en is vaak het gevolg van een gevoel van machteloosheid....
Ik durf hopen dat  " jan-met -de -pet"  eindelijk eens gaat begrijpen dat het bij de verkiezingen is dat men de kaarten schudt. Achteraf doen politici gewoon hun zin....België een democratische modelstaat.... Laat me lachen !
 
Eigenlijk had boven dit rubriekje een foto van Verhofstadt moeten prijken. Helaas, ik heb het niet over mijn hart gekregen uit vrees dat u  mijn website achteraf nooit meer zou bezoeken.
En om uw woede enigzins wat te bekoelen (of om u wat op te warmen bij de koelere temperaturen)  een kiekje van  ene Brigitta . Zou dat Brigitta Callens kunnen zijn ???? 

10:29 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 23 juli 2003

DE ZEE

De... zee is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor schrijvers en dichters.
Hieronder een paar voorbeelden. En als u nog eens aan zee bent grijp dan naar pen en papier en wie weet staan  vroeg of laat ook uw teksten op deze website !
 
De zee is voedzaam
als een rijpe boomgaard.
Zij is de moeder van de grootste sterren.
 
De zee is een regen van goedheid,
beken het maar, zij is onmisbaar.
(Paul SNOEK)
 
Land is saaier dan de oceaan.
De zee is het interessantste wat er is.
Van binnen en van buiten. Een vis
is interessanter dan een banaan.
(Iosop BRODSKI)
 
De zee is de plattegrond van de hemel.
(Xavier TRICOT)

22:33 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

maandag, 21 juli 2003

NATIONALE FEESTDAG ...12:00 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

woensdag, 16 juli 2003

't IS GOED IN 't EIGEN HART TE KIJKEN ....

Het avondrood kleurt  de hemel.De stilte overwint geleidelijk het geluid van de stervende dag...
Aan de vooravond van mijn zoveelste verjaardag wordt mijn ziel beroerd door herinneringen....
Het is mij opgevallen hoe een mens van jaar tot jaar veel milder wordt , hoe hij met ouder worden zo breekbaar wordt...Zelfs de meest banale zaken kunnen mij emotioneel  uit mijn evenwicht brengen... Tijdens mijn studentenjaren heb ik het gedicht van Alice NAHON  van buiten moeten leren. Vandaag begrijp ik meer  dan  ooit de betekenis  ervan.                                       Hieronder publiceer ik het gedicht  in de  hoop dat u het met mij nog even prevelt voor u slapen gaat !
 
't Is goed in 't eigen hert te kijken
Nog even voor het slapen gaan,
Of ik van dageraad tot avond
Geen enkel hert heb zeer gedaan;
 
Of ik geen ogen heb doen schreien
Geen weemoed op een wezen lei;
Of ik aan liefdeloze mensen
Een woordeke van liefde zei.
 
En vind ik, in het huis mijns herten,
Dat ik één droefenis genas,
Dat ik mijn armen heb gewonden
Rondom het hoofd ,dat eenzaam was ...;
 
Dan voel ik , op mijn jonge lippen,
Die goedheid lijk een avondzoen....
 
't Is goed, in 't eigen hert te kijken
En zo zijn ogen toe te doen.
 
 


22:57 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |  Print

dinsdag, 15 juli 2003

POOTJE BADEN....!

Wat is het heerlijk koel in het zeewater...! Als zoveel anderen heb ik  vandaag ook mijn zwembroek aangetrokken om een frisse duik in de Noordzee te nemen. Hoewel ik niet kan zwemmen heb ik het er levend van af gebracht...Enigzins wat afgekoeld ben ik dan - gewapend met mijn digitale camera - op het strand gaan rondkijken om  een geschikt onderwerp te vinden voor een origineel fotootje om op mijn website te plaatsen. Toen ik eindelijk een dame in het vizier had die aan het pootje baden was draaide deze zich plotseling om zodat jullie alleen het achterwerk te zien krijgen...Welke intelligente man heeft mij ooit eens gezegd dat het achterwerk van een vrouw soms meer uitstraling heeft dan haar voorkant ?


17:15 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

VANDALISME ...

Elk jaar opnieuw wordt de kust geteisterd door vandalen.Ze treden vooral 's nachts op wanneer de gewone toerist ligt te slapen.
Elke kuststad krijgt alzo zijn deel. Ook in Middelkerke slaan de vandalen met de regelmaat van een klok toe. Ze hebben het voooral gemunt op de beelden van de stripfiguren op de zeedijk. De standbeelden van Jommeke, Nero, Kiekeboe, Urbanus , Suske en Wiske ( en weldra ook de Smurfen ) zijn voortdurend het mikpunt  van ongebreidelde vernielzucht.. Zo werd Lucky Luke reeds verscheidene malen beschadigd  en na maanden staat  hij  vanaf vandaag   weer fier op zijn sokkel.In october 2002 werd ook Kiekeboe vernield.Zopas pronkt ook dit beeld weer op de zeedijk.
Veel bewoners wijzen met een beschuldigende vinger naar de laksheid van de middelkerkse politie en vragen dan ook meer toezicht om hun eigendommen te beschermen.
Indien de politie laat begaan zou het wel eens kunnen gebeuren dat de toeristen veiligere oorden gaan opzoeken en Middelkerke links laten liggen !
 
 
 
 

00:28 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

zondag, 13 juli 2003

VERHOFSTADT IS TERUG ... !

Na 50 dagen onderhandelen zijn de politieke tenoren van de liberale en socialistische families erin geslaagd om  een nieuwe regering te vormen.Van de vele verkiezingsbeloften is praktisch niets meer terug te vinden  in het knutselwerk van regeerakkoord. De aandachtige waarnemer heeft al lang begrepen dat dit op sociaal en economisch vlak weing goeds voorspelt... Maar laat ons niet te pessimistisch zijn en  nog even afwachten !
Erger vind ik de manier waarop bij de verdeling van de ministerpostjes  (wellicht voor het eerst in onze politieke geschiedenis ) de macht van " de politieke baronnen "  zo schaamteloos ten toon werd gespreid . Freya Van Den Bossche (dochter van)en Peter Van Velthoven (zoon van) krijgen niettegenstaande hun manifest gebrek aan ervaring een lucratief baantje toegeschoven.
Ik durf wedden dat Bruno Tobback(zoon van), Hilde Claes(dochter van) , Maya Detiège(dochter  van), enz.. nu al staan te trappelen om volgend jaar bij de verkiezing voor het Vlaamse Parlement een ministerpost weg te kapen. Ben ik te naïef of moet men dan om minister te worden geen enkele verdienste meer hebben ? Wat denkt u, mijnheer Hugo Coveliers ? En wat denkt u ervan , mevrouw Annemie Neyts ? En hoe voelt u zich  nu meneer  Marc Verwilghen als  ontwikkelingssamenwerker ? .......
Niettegenstaande mijn psychologische afkeer publiceer ik toch een foto van deze nieuwe regering. Wie laatst lacht, best lacht !!!

22:18 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print