vrijdag, 11 juli 2003

ANKE VAN DERMEERSCH of KYLIE MINOGUE ?

In de kranten lees ik dat men op zoek is naar geschikte vrouwen om minister te worden. Wetenschappers hebben al lang ontdekt dat vrouwen "anders" denken en handelen dan mannen .
Het zal wel  wat te maken hebben met de biologische verschillen en het rollenpatroon dat ze sinds jaren ontwikkeld hebben.Of vrouwen voor het zware(?)politieke werk in aanmerking komen laat ik aan uw oordeel over... Eén ding is zeker : de dag dat er meer vrouwen in de politiek stappen, zullen ook  de beslissingen "anders" zijn.
In alle politieke partijen zijn spindokters koortsachtig aan het bestuderen hoe deze dames eruit moeten zien om succes te hebben. Neem nu ANKE VAAN DERMEERSCH : behaalde bij de jongste verkiezingen meer dan 106.000 voorkeurstemmen, combineert uiterlijke schoonheid met intelligentie (iets wat volgens  bepaalde geleerden slechts sporadisch voorkomt !), heeft iets mysterieus uitdagend in haar glimlach ,is blond .. en heeft  goddelijke lange benen  en  beantwoordt perfect aan het profiel dat mannen zich voorhouden van de ideale vrouw. Spijtig genoeg komt Anke niet in aanmerking ...omdat ze in de verkeerde politieke partij is terechtgekomen .Om de ontgoocheling van haar vele fans wat te verzachten publiceer ik hierbij een foto die mijn standpunt kracht moet bijzetten. Aan u, beste kenner, om uit te maken of dit een authentieke foto is van Anke of Kylie !!!! 

11:56 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |  Print

woensdag, 09 juli 2003

Als de zon schijnt...

Elke kustgemeente tracht zich zoveel mogelijk te profileren en probeert door alle middelen de aandacht te trekken van de vele toeristen. En geloof mij :de kustburgemeesters weten zeer goed waar ze mee bezig zijn.
Neem nu de gemeente BREDENE. Tot voor enkele jaren was het bij het grote publiek gekend voor de vele campingverblijven, de ruige duinen en de dagelijkse zuippartijen in de talrijke cafés.Elke avond had de politie er de handen vol om de vele vechtersbazen er tot kalmte aan te manen...
Vandaag staat het naaktstrand volop in de schijnwerpers...Als de zon maar eventjes schijnt lopen de afgebakende duinen en het kleine  strand vol met naturisten.Dit zijn mannen en vrouwen die er naakt rondlopen en zich niet schamen voor de fysische onvolkomenheden van hun lichamen. Op zich kan ik best verdragen dat mensen hun hobby beoefenen maar wat  daar de jongste tijd aan het gebeuren is,  loopt de spuigaten uit !Het naaktstrand van Bredene is uitgegroeid tot een Europese trefplaats voor homo's en lesbiennes.
Als er ergens wat te beleven valt duiken er ook toeschouwers op. Honderden geile gluurders doorkruisen de duinen op zoek naar  een opwindend schouwspel.
Intussen smeden andere burgemeesters plannen om ook in andere kustgemeenten vanaf volgend jaar naaktstranden te openen. Het ziet er  dus naar uit dat men voor het   toerisme aan de kust het gat in de markt heeft gevonden ! Mijn vraag is: wat zal de textielindustrie hiervan denken ?

22:08 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

maandag, 07 juli 2003

VAKANTIE.

't Is weer vakantie.De jaarlijkse waanzinnige volksverhuizing is weer op gang gekomen. Met duizenden zijn ze ook weer aan zee aangespoeld.Terwijl de zon verstoppertje speelt met de wolken, palmen de zonnekloppers stormerderhand de stranden in, gaan krijsende kinderen pootje baden en gaan onbesuisde tieners wild tekeer in de golven.Op de terrassen zitten dikbuikige mannen met hun opgedirkte vrouwen Duvel te drinken en koffie te slurpen terwijl ze vanachter hun goedkope zonnebrilletje de anderen begluren en bespieden. Wat verderop staan ze in de rij om een ijsje te bemachtigen en in de restaurants - waar ze bediend worden door onervaren jobstudenten met een acnégezicht - eten ze mosselen met friet of vettige hamburgers met mayonaise en ketchup.
Het is opvallend hoe een vakantie een mens kan veranderen ! Geen gezeur meer over de files, geen zure oprispingen meer over de prijsstijgingen, zelfs geen kritiek meer op onze politici....
Het gevoel van collectieve euforie overheerst alles en nog wat...
Helaas, het jaarlijkse vakantiegeld zal ook dit jaar voor velen onvoldoende zijn om alles te betalen en de terugkeer naar de dagelijkse sleur is voor velen dichterbij dan ze denken.
Wedden dat ze opnieuw met zijn allen  gaan kankeren over de verhoging van de accinzen,de prijs van de sigaretten, de benzine, enz...
Wedden dat de belastingen drastisch zullen verhogen en de energieprijzen zullen ingaan....
Wedden dat wij ons opnieuw zullen ergeren aan de gevolgen van de files en de treinstakingen ...
Wedden dat wij  opnieuw het gevoel gaan krijgen dat we ons niet meer thuisvoelen in ons eigen land ...
Gelukkig dromen velen al van hun volgende vakantie.
Hoop doet leven ...maar dromen zijn bedrog !
 

12:36 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |  Print

zaterdag, 05 juli 2003

WELKOM

Vanaf volgende week kruip ik elke dag in de pen om u te berichten over de actualiteit.Vanuit mijn appartement aan de Belgische Kust "met zicht op zee" zal ik trachten kommentaar te brengen over het maatschappelijk gebeuren in ons land.Indien u wenst kan u reageren op deze rubriek....Tot maandag !


23:33 Gepost door WV. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |  Print

Vorige 1 2 3 4